Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi uoči izbora

Banožić odgovorio na kritike iz HDZ-a zbog osipanja članstva: "Anušić neka vodi političku igru u svojoj županiji"

Mario Banožić, predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a, kazao je da je HDZ u toj županiji stabilan unatoč odlascima pojedinih članova iz stranke.

Banožić smatra da je HDZ u Vukovarsko-srijemskoj županiji unatoč odlascima pojedinih članova i dalje stabilan te da odlazak pojedinih članova nije gubitak za stranku.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

"Županijski HDZ jako dobro stoji kao organizacija. Mi smo posljednjih šest mjeseci imali učlanjenje 816 novih članova. A kolega Ivan Anušić, ja mogu samo reći da od njega kao potpredsjednika stranke očekujem da podrži kandidate HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a isto tako kao predsjedniku županijskog odbora da ima kampanju u Osječko-baranjskoj županiji, neka dalje vodi političku igru u Osječko-baranjskoj županiji", kazao je Banožić.

"HDZ je u Vukovarsko-srijemskoj županiji jako dobro posložen, što ćemo vidjeti i uskoro kad budemo izašli sa svim kandidatima i u gradovima i u općinama. Ovdje imamo projekt nezavisnih lista koji se događa u županiji, bazira se na ljudima koji iskazuju svoje osobne interese, nisu ih mogli iskazati kroz HDZ. Štoviše, rekao bih da su pokušali iskoristiti posljednje unutarstranačke izbore kako bi se na taj način pozicionirali unutar HDZ-a, a potom radili ono što danas čine", dodao je Banožić.

Otišao i predsjednik mladeži HDZ-a iz Otoka

"Na taj način nisu mislili ništa drugo nego učiniti štetu HDZ-u u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Međutim, to neće uspjeti jer ovdje govorimo o članovima koji istupaju iz osobnih interesa, članstvo je to prepoznalo, prepoznat će i simpatizeri i glasači HDZ-a. HDZ sa svojim kandidatima i za župana i za gradonačelnika, načelnike bit će pobjednik u Vukovarsko-srijemskoj županiji", dodao je Banožić.

Predsjednik mladeži iz Otoka Slavko Grgić istupio je iz HDZ-a.

"Predsjednik mladeži je, tko malo poznaje odnose u HDZ-u, bio predsjednik, ali definitivno ne mladeži jer je mladež uspio rasuti u ove četiri godine. Po postupcima koje je on vukao vidi se da se mi još od posljednjih lokalnih izbora borimo s određenim situacijama u HDZ-u, jedna od njih je upravo rad s mladim osobama. Ljudi se imaju potrebu društveno aktivirati, politički aktivirati. HDZ je stranka koja ima otvorena vrata i upravo s novim predsjednikom mladeži mi ćemo se vrlo brzo konsolidirati i ići ćemo u pobjedu na izborima", rekao je Banožić.

Bivšem kolegi Grgiću poručio je neka bude pošten i neka kaže što je radio ove četiri godine.

Anušić uputio kritiku

Potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić za izlazak Damira Juzbašića iz stranke kazao je kako nije zadovoljan takvim raspletom i da ga to zabrinjava te da smatra kako bi se predsjednik županijske organizacije i ministar obrane Mario Banožić trebao pod hitno vratiti u županiju i rješavati probleme koji su se nagomilali uoči lokalnih izbora. Od Banožića je zatražio da preuzme odgovornost za ono što se trenutačno događa.

Naime, u utorak je stranku napustio i Damir Juzbašić, čelnik Ravnateljstva za robne zalihe, koji je u studenome izabran za novog predsjednika HDZ-a Županja.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene