Kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević predala je jutros kandidaturu za gradonačelnicu te kandidaturu za zamjenike gradonačelnice.

Galerija


Predaji potpisa prisustvovali su i kandidati Jelene Pavičić Vukičević za zamjenike Ivica Lovrić i Otto Barić. Pavičić Vukičević istaknula je kako su potpise skupljali samo tijekom prošlog vikenda, poštujući sve epidemiološke mjere, te kako očekuje da će Izborno povjerenstvo tijekom dana provesti provjeru potpisa.

Vezani članci Gradovi i općine sa sigurnim čelničkim pozicijama Oni su gotovi i prije nego je počelo: Kandidatima u 5 gradova i 66 općina za pobjedu na lokalnim izborima potreban je jedan jedini glas Andrej Plenković Plenković dva tjedna prije izbora: "HDZ je u ovom trenutku već pobijedio u 48 jedinica lokalne samouprave"

U obraćanju novinarima istaknula je kako zahvaljuje svim sugrađanima "koji su podrškom kandidature dali podršku i suglasnost za jedan kvalitetan i ozbiljan izborni program, koji potiče na sigurnost socijalnih i svih drugih mjera koje čine kvalitetu života u našem gradu. Dali su potpis i za jaču participaciju te za uključenje naših sugrađana u sve procese odlučivanja. Dali su potpis za ono što je najbitnije – obnovu našeg grada i novi investicijski zamah koji će donijeti novo zapošljavanje".

Istaknula je i kako se nada da će kampanja biti argumentirana. "Nadam se da ćemo se u medijskom prostoru za naklonost birača natjecati programom, argumentima i činjenicama, a ne niskim udarcima i... pa, bit ću malo i gruba – i lažima. Nikome to ne treba. Danas nam trebaju programi i poticaji", ustvrdila je Pavičić Vukičević.

Istaknula je kako zna da ima najkvalitetniji program jer je on plod 20-godišnjeg rada. "Jednako tako, znam da imam i najkvalitetniji tim. Ako je danas već nervoza, pa vidimo i niske udarce, kakva će tek biti nervoza kad predstavimo listu za Gradsku skupštinu. U ponedjeljak ćemo predstaviti cijeli izborni program, a do kraja tjedna i listu za Skupštinu. Okrenuta sam tim temama."

Istaknula je kako svaka financijska transakcija u proračunu mora biti dostupna sugrađanima i medijima. "Svaka stavka mora moći proći test javnosti, pa tako i svaka stavka oko žičare."

Nakon jučerašnje najave premijera Andreja Plenkovića da će idući tjedan u Hrvatsku doći veće količine cjepiva, rekla je kako ju to jako veseli te da će punktovi za cijepljenje disperzirati. "U tijeku su razgovori s domovima zdravlja."

Lovrić je na pitanje novinara kazao da je interes za cijepljenje u Zagrebu dosad iskazalo više od 40 posto nastavnika te kako se nada da će se ta brojka i povećati. Cijepljenje za zaposlenike vrtića i škole počinje danas.