Obavijesti Video Pretražite Navigacija
borba za zagreb

Pavičić Vukičević predala kandidaturu: "Nadam se da ćemo se za naklonost birača natjecati programom, a ne niskim udarcima i lažima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević predala je jutros kandidaturu za gradonačelnicu te kandidaturu za zamjenike gradonačelnice.

Predaji potpisa prisustvovali su i kandidati Jelene Pavičić Vukičević za zamjenike Ivica Lovrić i Otto Barić. Pavičić Vukičević istaknula je kako su potpise skupljali samo tijekom prošlog vikenda, poštujući sve epidemiološke mjere, te kako očekuje da će Izborno povjerenstvo tijekom dana provesti provjeru potpisa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "zajedno s vama" Pavičić Vukičević predstavila izborni program - zatvorila bi Jakuševac, dio građana oslobodila prireza: "Radit ću na malo drugačiji način" Slika nije dostupna Zahuktala kampanja Krenule žestoke prozivke: Klisović ozbiljno optužio Pavičić Vukićević

U obraćanju novinarima istaknula je kako zahvaljuje svim sugrađanima "koji su podrškom kandidature dali podršku i suglasnost za jedan kvalitetan i ozbiljan izborni program, koji potiče na sigurnost socijalnih i svih drugih mjera koje čine kvalitetu života u našem gradu. Dali su potpis i za jaču participaciju te za uključenje naših sugrađana u sve procese odlučivanja. Dali su potpis za ono što je najbitnije – obnovu našeg grada i novi investicijski zamah koji će donijeti novo zapošljavanje".

Istaknula je i kako se nada da će kampanja biti argumentirana. "Nadam se da ćemo se u medijskom prostoru za naklonost birača natjecati programom, argumentima i činjenicama, a ne niskim udarcima i... pa, bit ću malo i gruba – i lažima. Nikome to ne treba. Danas nam trebaju programi i poticaji", ustvrdila je Pavičić Vukičević.

Istaknula je kako zna da ima najkvalitetniji program jer je on plod 20-godišnjeg rada. "Jednako tako, znam da imam i najkvalitetniji tim. Ako je danas već nervoza, pa vidimo i niske udarce, kakva će tek biti nervoza kad predstavimo listu za Gradsku skupštinu. U ponedjeljak ćemo predstaviti cijeli izborni program, a do kraja tjedna i listu za Skupštinu. Okrenuta sam tim temama."

Istaknula je kako svaka financijska transakcija u proračunu mora biti dostupna sugrađanima i medijima. "Svaka stavka mora moći proći test javnosti, pa tako i svaka stavka oko žičare."

Nakon jučerašnje najave premijera Andreja Plenkovića da će idući tjedan u Hrvatsku doći veće količine cjepiva, rekla je kako ju to jako veseli te da će punktovi za cijepljenje disperzirati. "U tijeku su razgovori s domovima zdravlja."

Lovrić je na pitanje novinara kazao da je interes za cijepljenje u Zagrebu dosad iskazalo više od 40 posto nastavnika te kako se nada da će se ta brojka i povećati. Cijepljenje za zaposlenike vrtića i škole počinje danas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene