Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prve procjene

NOVE IZLAZNE ANKETE: Pogledajte tko vodi u četiri najveća grada

Aktualno Galerija Izlazna anketa za Split Izlazna anketa za Split Foto: DNEVNIK.hr Izlazne ankete za Zagreb Izlazne ankete za Zagreb Foto: DNEVNIK.hr Izlazna anketa za Rijeku Izlazna anketa za Rijeku Foto: DNEVNIK.hr +0 Izlazna anketa za Osijek Galerija 1/4 >>
U nedjelju 30. svibnja održao se drugi krug lokalnih izbora. Nova TV i DNEVNIK.hr donose izlazne ankete, pogledajte što donose prve projekcije rezultata nakon zatvaranja birališta u Hrvatskoj.

Prema najnovijim izlaznim anketama Nove TV i portala DNEVNIK.hr objavljenim u 19:45, nema većih promjena u odnosima na one objavljene u 19 sati. 

U Zagrebu Tomislav Tomašević (Možemo!) osvaja 67,30 posto, a Miroslav Škoro (Domovinski pokret) 32,70 posto glasova.

U Splitu Ivica Puljak (Centar) osvaja 59,78 posto, dok HDZ-ov Vice Mihanović osvaja 40,22 posto. U Osijeku izlazne ankete u vodstvo stavljaju HDZ-ova Ivana Radića s 62,61 posto glasova, dok Berislav Mlinarević (Domovinski pokret) dobiva 37,39 posto. U Rijeci prema izlaznim anketama vodi Marko Filipović (SDP) s 56,54 posto glasova, a njegov protukandidat nezavisni Davor Štimac ima 43,45 posto glasova.

Prema prethodnim izlaznim anketama Nove TV i portala DNEVNIK.hr u 19 sati, u Zagrebu Tomislav Tomašević (Možemo!) osvaja 68,27 posto, a Miroslav Škoro (Domovinski pokret) 31,73 posto glasova.

Izlazna anketa za Split Izlazne ankete za Zagreb (Foto: DNEVNIK.hr)

U Splitu Ivica Puljak (Centar) osvaja 59,19 posto, dok HDZ-ov Vice Mihanović osvaja 40,81 posto, predviđaju izlazne ankete. 

Izlazna anketa za Split Izlazna anketa za Split (Foto: DNEVNIK.hr)

U Rijeci prema izlaznim anketama vodi Marko Filipović (SDP) s 57,84 posto glasova, a njegov protukandidat nezavisni Davor Štimac ima 42,16 posto glasova.

Izlazna anketa za Split Izlazna anketa za Rijeku (Foto: DNEVNIK.hr)

U Osijeku izlazne ankete u vodstvo stavljaju HDZ-ova Ivana Radića s 63,14 posto glasova, dok Berislav Mlinarević (Domovinski pokret) dobiva 36,86 posto.

Izlazna anketa za Split Izlazna anketa za Osijek (Foto: DNEVNIK.hr)

Reakcije iz stožera kandidata nakon objave prvih izlaznih anketa pogledajte ovdje.

REAKCIJE IZ ZAGREBA

"Ovo su sjajni rezultati. Sjajno je da je izlaznost na razini prvog kruga i jako smo zadovoljni. Zagreb će prodisati, izabrao je promjenu i doći će novo vrijeme", rekla je Danijela Dolenec, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Zagreba.

Igor Peternel iz stožera Domovinskog pokreta poziva da se ipak pričekaju prvi službeni rezultati. "Ako budu ovakvi, onda ćemo čestitati. To je otprilike što sam i očekivao od izlaznih anketa", rekao je Peternel te dodao da se i dalje nadaju boljim rezultatima kad se objave rezultati DIP-a.

REAKCIJE IZ SPLITA

U splitskom stožeru Ivice Puljka s oduševljenjem su dočekali prve rezultate izlaznih anketa, no u stožeru Vice Mihanovića nema slavlja. U prostoriji u kojoj se dočekuju rezultati samo su novinari, a nema nikoga od članova HDZ-a.

REAKCIJE IZ RIJEKE

Marko Filipović, koji po anketama pobjeđuje na izborima za gradonačelnika Rijeke, rekao je da je rezultat u okviru njegovih očekivanja. "Ako tako ostane, a nema razloga da ne ostane, izlazne su ankete i u prvom krugu bile vjerodostojne", rekao je Filipović u prvoj reakciji za Novu TV. 

REAKCIJE IZ OSIJEKA

Ivan Radić, novi gradonačelnik Osijeka, ako je suditi prema projekcijama izlaznih anketa, prvi put doveo je HDZ na čelo toga grada. "Zadovoljni smo rezultatom, fenomenalan je, ali nema mjesta euforiji", rekao je Radić za Novu TV.

Rezultate lokalnih izbora možete pratiti uz nas iz minute u minutu, a kako je protekao izborni dan te podatke o izlasnosti pogledajte ovdje

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene