Gradonačelnički kandidat stranke Centar Ivica Puljak, koji je pobijedio u prvom krugu izbora u Splitu, u ponedjeljak je ponovno zahvalio građanima koji su izašli na izbore i pozvao svog protukandidata Vicu Mihanovića (HDZ) na sučeljavanje za drugi krug izbora.


Puljak je na konferenciji za novinare rekao kako su do sada ljude pozivali da završe eru Keruma i HDZ- a. Prva je era završila, a sada poziva građane da završe eru HDZ-a jer je sada stvar kristalno jasna s obzirom na to da su ostale dvije koncepcije i vizije razvoja Splita.

Jedna vizija, koja je do sada vodila brigu isključivo i jedino o svojim interesima, zbog koje je Split propadao, i druga vizija, koja vidi Split kao grad drugačije budućnosti, u kojem su prvo i i ispred svega interesi građana.

"Zato pozivam Mihanovića na sučeljavanje naših ideja i vizija Splita. Neka odabere mjesto i vrijeme da zajedno predstavimo programe i ono za što se zalažemo. Onda građani Splita u drugom krugu mogu izabrati onoga za kojeg misle da će najbolje voditi grad", poručio je Puljak.

Nema toga tko će pobijediti Splićane

Njegov zamjenik Bojan Ivošević kazao je kako zna da se građani pitaju kako će stranka Centar u drugom krugu pobijediti HDZ, s obzirom da je to "vojska i mašinerija koja je gradom, županijom i državom drmala dugi niz godina".

No, ističe Ivošević, nema te mašinerije koja može pobijediti volju birača Splita, koja je uvijek bila jača od ijedne političke opcije, pa tako i HDZ-a.

Upitan o mogućim koalicijama u Gradskom vijeću, Puljak je najavio da će ponuditi suradnju svim opcijama "koje nisu Kerum i HDZ", a upravo su te opcije u većini u novom Gradskom vijeću.

Đuro Sessa, presica DIP-a DIP o prvom krugu lokalnih izbora: Na 18 biračkih mjesta ponovit će se glasanje

Razgovarat će s budućim partnerima i ponuditi drugačiju viziju upravljanja gradom, u kojoj je opći i javni interes ispred svih interesa. Siguran je da će većina vijećnika podržati takvu viziju upravljanja Splitom, kao i da će birači prepoznati što je najbolje za Split.

Ako novi gradski vijećnici ne prihvate novi model upravljanja gradom, neće se bojati ići ponovno na izbore, poručio je Puljak, koji vjeruje da će u drugom krugu izlaznost birača biti veća nego u prvom krugu.

Također je kazao kako mu je puno ljudi sa splitske političke scene čestitalo, kao što je i on čestitao drugima, pa smatra kako to pokazuje da se politička scena u gradu mijenja nabolje.