Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2021.

IDS izgubio utvrde, borba za Pulu i Pazin riješit će se u drugom krugu. Šef stranke Miletić: "Treba izvući pouke"

Nedjeljni izbori pokazali su da su i u Istri zapuhali neki novi politički vjetrovi.

U prvom krugu najjača regionalna stranka IDS izgubila je svoje utvrde Buzet i Vodnjan, a za Pazin i najveći istarski grad Pulu borba je u drugom krugu. Za razliku od izbora prije četiri godine, IDS nije uspio izboriti ni župana u prvom krugu.

Pročitajte i ovo Marin Lerotić "Nerad i pasivnost" Saborski zastupnik napušta svoju stranku, objasnio i zašto: "Loše stvari se događaju zato što dobri ljudi šute" Slika nije dostupna ključni projekti Napredak, inovacije, potpuna digitalizacija: Miletić predstavio program 100 posto Istra

"Omjer glasova koje smo mi ostvarili, on je dominantan. S druge strane IDS ima jednu veliku autonomiju prema svojim podružnicama koje samostalno odlučuju o svojim kandidatima i programima, i to treba dobro analizirati i, što je najbitnije, izvući pouke", kaže Boris Miletić.

"Nije ovo samo početak kraja jedne dominacije, jedne stranke koja već 30 godina upravlja Istrom. Nije dobro ni za jednu stranku da bude na vlasti predugo, kanali se zaštopaju, razvija se klijentelistička mreža i to je loše", smatra Suzana Jašić iz Možemo. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene