Boris Miletić
Boris Miletić Foto: Duško Marušić/Pixsell

IDS-ov kandidat za župana Boris Miletić u utorak je u Puli u cijelosti predstavio program "100 % Istra" s ključnim projektima za Istru istaknuvši da je fokus programa na napretku i inovacijama, od potpune digitalizacije javnih usluga do potpunog prometnog povezivanja i gospodarskog rasta.


"Program '100 % Istra' ističe naše opredjeljenje za ravnomjeran i održiv razvoj Istre, a svojim je politikama progresivan, otvoren i zelen. S ovim programom moj je cilj bio pokazati što sve Istra može, da budemo 100 posto u svakom segmentu i u svakom pogledu", rekao je Boris Miletić, kandidat IDS-a za istarskog župana.

Vezani članci Slaven Hojski - 1 IDS i SDP poslali prigovore na rezultate izbora: "Svatko od njih tvrdi da ima dokaze da su određeni listići koji su proglašeni važećima - nevažeći" Boris Miletić Nakon potopa na izborima Miletić najavio kako će dati mandat na raspolaganje: "Ovo nije kraj dominacije IDS-a"

Predstavljajući osam ključnih projekata, odnosno politika s kojima kreće u novi mandat, on je istaknuo kako će se u sljedećem mandatu osigurati 600 milijuna kuna za programe podrške gospodarstvu te će se na taj način, kako je rekao "otvoriti tisuću novih radnih mjesta".

"Nastavljamo s izgradnjom i proširenjem domova za starije u Pazinu, Labinu, Buzetu i Puli i dovršavamo opremanja i ekipiranja nove Opće bolnice u Puli. Posebnu pažnju posvetit ćemo daljnjem razvoju poljoprivrede, gdje imamo u planu povećanje obrađene poljoprivredne površine za 20 posto te ekološku poljoprivredu za više od 30 posto", naglasio je Boris Miletić. Dodao je kako će se u idućem mandatu jačati prometna infrastruktura, započet će modernizacija istarske željeznice, proširit će se Zračna luka Pula, a Istra će sudjelovati i u izgradnji pomorskog putničkog terminala u Puli.

"U vezi s kulturom, nastavljamo s obnovom Kaštela, jačamo kulturnu produkciju i projekt 'Zavičajne nastave', a kad govorimo o zaštiti okoliša, onda nam je cilj dostići 60 posto recikliranog otpada, a gradimo i moderne sustave za pročišćavanje otpadnih voda i priključujemo 90 posto kućanstva na odvodnju", poručio je IDS-ov kandidat za istarskog župana.

Govoreći o školstvu, najavio je uvođenje jednosmjenske nastave u svim školama u Istri, širenje Sveučilišta Jurja Dobrile i osnivanje Fonda za stipendiranje nadarenih učenika i studenata. Miletić je kao važno poglavlje svojeg programa "100 % Istra" izdvojio digitalizaciju, odnosno digitaliziranu javnu upravu i digitalnu transformaciju gospodarstva.

"U okviru svakog od poglavlja fokusirao sam se na projekte od posebnog značaja. To su projekti i konkretne politike s kojima krećemo u novi mandat. Znam da ćemo ih realizirati sve do zadnjeg jer vjerujem u našu regiju i naše ljude", zaključio je .

O radu nedjeljom Miletić je rekao da je IDS protiv zabrana, ali smatra da oni koji rade nedjeljom za to moraju biti "puno više plaćeni nego što je to redovnim radnim danom".