Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Nove TV

Boris Jokić o prognozama za drugi krug: "Neke su utakmice već riješene, ali preokreti su mogući". Ima i savjet za Miroslava Škoru

Aktualno Galerija Boris Jokić - 3 Boris Jokić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Boris Jokić - 1 Boris Jokić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Boris Jokić - 2 Boris Jokić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Boris Jokić - 4 Boris Jokić - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Boris Jokić - 5 Galerija 1/5 >>
O prognozama za drugi krug s Borisom Jokićem razgovarala je Ivana Brkić Tomljenović.

Jokić smatra kako su preokreti u drugom krugu itekako mogući, naročito u Splitu, ali i u Rijeci.

Pročitajte i ovo Boris Jokić Analiza za Dnevnik Nove TV Boris Jokić o ključnim trenucima za Hrvatsku: "Nakon izbora slijedi velik test, a najveća je zabluda..." Boris Jokić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV "Radi se o patološkim odnosima" "Muškarci u odijelima na TikToku izgledaju blesavije nego što jesu": Boris Jokić analizira kampanju, poruke biskupa...

"Čini mi se da su ove utakmice u Osijeku, a naročito u Zagrebu, već riješene. Ne znam što bi se u Zagrebu moralo dogoditi da dođe do promjene. Siguran sam isto tako da retorika koja je jučer prezentirana od Miroslava Škore neće mu pomoći da poveća svoje šanse u drugom izbornom krugu", rekao je.

Nada se da se neće posezati za ideološkim temama.

"Te negativne kampanje u Hrvatskoj ne prolaze. Ako pogledate tko trenutno vodi u velikim gradovima, to su ljudi koji vode afirmativne kampanje, koji ističu pozitivne vrijednosti i koji se bore za tu zajednicu. Ako krenete drugim putem, u križarski rat u izbornoj noći, nećete daleko stići. Nikada nije još u svijetu nije viđen križarski rat za jaslice, za kanalizaciju", naglasio je Jokić.

Kaže kako bi se konzervativne politike mogle pokazati kroz fiskalni konzervativizam.

"Bilo bi to lijepo vidjeti, kada bi se govorilo o učinkovitosti, o smanjenju mreža usluga, o smanjenju prireza. To su klasnične konzervativne opcije u gradskim elementima, a toga nema. Mi smo puno bolje društvo nego što smo bili prije 10 godina i moj topli savjet Miroslavu Škori i svima je da promjene retoriku ka pozitivnom, dajte viziju svoga grada, time ćete privući ljude, a ne negativnim porukama", smatra Jokić.

Uspjeh performera, zadarskog Borata, nije ga iznenadio.

"Na neki način i podržavam takve kandidate. Oni su vrlo važni da ukažu na negativne smješne strane politike, navodno ozbiljne politike. Može se činiti da su to kandidati koji ismijavaju politiku, ali to je u potpunosti tako. Nekada ju trebate ismijati, ali ne radi se o neozbiljnim ljudima koji neće bezveze odlučivati", rekao je Jokić.

Istaknuo je kako situacija u kojoj imamo lijeve, desne i centrističke kandidate koji nude afirmativno je pozitivan pomak za Hrvatsku.

"To je nešto čime se trebamo ponositi i na tome dalje raditi", naglasio je Jokić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene