Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte što traže

Prilika za novi posao u 2022? Njemački automobilski div sljedeće godine zapošljava 6000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik uprave BMW-a Oliver Zipse rekao je da ta kompanija završava fazu otpuštanja radnika i najavio da u idućoj godini planira otvoriti 6000 novih radnih mjesta.

Oliver Zipse rekao je za njemački list Münchner Merkur da je BMW odmakao u preobrazbi poslovanja, da se pripremio je pogone za e-mobilnost i očekuje rast prodaje u 2022. godini.

“Zato ćemo iduće godine povećati našu radnu snagu do pet posto”, objasnio je predsjednik uprave BMW-a

Ta kompanija trenutno zapošljava oko 120.000 ljudi, a prošle je godina otpustila oko 6000 radnika. Zipse kaže da su novi su radnici potrebni zbog velike potražnje za novim električnim modelima.

“Naš i4 rasprodan je već mjesecima, kao i iX. Iduće godine dolazi električna serija 7 i čeka nas ista situacija”, rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna državnici u problemu Veliki izazov: Kako suzbiti omikron, a izbjeći paralizu gospodarstava?

Nova radna mjesta otvaraju se prvenstveno u Njemačkoj, istaknuo je glasnogovornik BMW-a. Model i4 proizvodi se u Münchenu, a SUV iX u Dingolfingu. Kompanija stoga traži stručnjake za istraživanje baterija, automatiziranu vožnju, razvoj softvera i IT sigurnost, izvijestio je Fenix magazin.

BMW također traži IT arhitekte za baze podataka i sustave računalstva u oblaku te programere aplikacija za infotainment i zabavu. U proizvodnji se traže i djelatnici za elektroodržavanje i za upravljanje postrojenjima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna budite oprezni! Lažna bankarica i pomagačica 76-godišnjoj ženi iz Zagreba uzele oko 270.000 kuna

Ipak, Zipse je upozorio da bi potražnju mogao zakočiti nedovoljan broj punionica za električne automobile.

"U Europi broj električnih automobila trenutno raste pet puta brže od infrastrukture", rekao je te dodao da se zbog toga protivi zabrani vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem: "To bi najveću njemačku industriju neizbježno gurnulo u scenarij pada."

Stoga smatra da bi se ciljevi smanjenja emisije CO2 trebali povezati sa obvezujućim ciljevima izgradnje infrastrukture za punjenje električnih automobila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene