Svoje potpise potpore predao je i kandidat Mosta Zvonimir Troskot. Kaže da ima gotovo 9 tisuća potpisa i da je uvjeren u svoju pobjedu na predstojećim izborima.


Zanimljivo, mostovci su slično kao i na parlamentarnim izborima, potpise predali u pratnji članova mladeži te stranke koji su se okupili ispred gradskog izbornog povjerenstva.

Vezani članci Tomislav Tomašević Možemo! otkrilo koliko su novca potrošili na Tomaševića: ''Kampanja s najvećim brojem malih donacija primljenih od građana'' Tomislav Tomašević - 3 Hrvatska je izabrala! Pogledajte tko će voditi vaš grad sljedeće četiri godine

"Predajemo 8700 potpisa. To je jedna brojka koja pokazuje šta smo i najavljivali kroz cijelu kampanju u 12. mjesecu. Da ćemo biti važan politički faktor u gradu Zagrebu i ne samo to nego i ozbiljni kandidati za drugi krug. Iako ankete nam nisu davale šanse evo sami potpisi pokazuju da imamo šanse za drugi krug", rekao je Zvonimir Troskot, Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

U ponoć istječe rok za predaju kandidatura za gradonačelnike i lista za gradske skupštine i vijeća. Kandidati za zagrebačkog gradonačelnika imaju najzahtjevniji posao - moraju prikupiti najmanje 5000 valjanih potpisa. U ostala tri grada, Osijeku, Rijeci i Splitu kandidati moraju skupiti najmanje 1.500 valjanih potpisa.

"Kampanja počinje za dva dana, moglo bi biti puno valjanja u blatu, puno optužbi i prepucavanja iako svi kažu kako će biti korektni i afirmativni. Što s tiče samih lista, zadnje informacije su da je u Izborno povjerenstvo u Gradu Zagrebu predano 14 kandidacijskih lista za Gradsku skupštinu, 7 za gradonačelnika, Možemo! je donijelo oko 23 tisuće potpisa, HDZ nešto više od 13, svi drugi otprilike tu negdje, međutim Komisija provjerava potpise samo do ovog zakonski potrebnog broja od 5000", izvijestio je Andrija Jarak.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr