Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 40 godina

Krčani presretni zbog ukidanja mostarine, gradonačelnik otkrio što će se promijeniti: "Ne smeta nam što je odluka donijeta pred izbore"

Darko Vasilić i Marko Balen - 1
Darko Vasilić i Marko Balen - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Darko Vasilić i Marko Balen - 1 Darko Vasilić i Marko Balen - 1 Foto: DNEVNIK.hr Darko Vasilić i Marko Balen - 2 Darko Vasilić i Marko Balen - 2 Foto: DNEVNIK.hr Darko Vasilić i Marko Balen - 3 Darko Vasilić i Marko Balen - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ukida se naplata na Krčkom mostu - 1 Ukida se naplata na Krčkom mostu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Ukida se naplata na Krčkom mostu - 3 Galerija 1/6 >>
Slučajno ili ne, uoči izbora ukida se naplata cestarine na Krčkome mostu, jedinim hrvatskim mostom preko kojeg se posljednjih 40 godina nije moglo proći besplatno.

Što odluka Vlade o ukidanje mostarine znači za stanovnike Krka, reporteru Marku Balenu u Dnevniku Nove TV je otkrio gradonačelnik Krka Darijo Vasilić iz Primorsko-goranskog saveza.

Pročitajte i ovo Vladi Bralić, arhitekt, i Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV zahtjevan projekt Arhitekt o izgradnji novog krčkog mosta, otkrio i po čemu je postojeći poseban: "Bio je svjetski rekorder" Krčki most (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pelješki most se neće plaćati... Hoće li Vlada ukinuti mostarinu na jedinom hrvatskom mostu koji se naplaćuje i koji se isplatio još 1990. godine?

„Veselim se ovom trenutku jer naplatne kućice uskoro odlaze u povijest i više se ne treba plaćati ulaznica za otok Krk. To raduje i brojne stanovnike Primorsko-goranske županije koji uživaju na našem otoku, pogotovo izvan sezone“, kaže Vasilić.

Podsjeća kako sami otočani mostarinu ne plaćaju od 1999. godine, no da je sada vrijeme da ju ne plaćaju ni svi drugi.

„Smanjit će se transportni troškovi i cijene u maloprodaji. Ova mjera će Krk izjednačiti sa svim drugim otocima u Hrvatskoj koji su povezani mostovima“, napominje gradonačelnik.

Na pitanje kako ocjenjuje tajming odluke te je li riječ o predizbornom triku, Vasilić odgovara kako to stanovnicima Krka nije bitno.

„Svaki je trenutak politički trenutak, nama uopće ne smeta što je odluka donijeta pred parlamentarne izbore“, rekao je Vasilić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene