Slučajno ili ne, uoči izbora ukida se naplata cestarine na Krčkome mostu, jedinim hrvatskim mostom preko kojeg se posljednjih 40 godina nije moglo proći besplatno.

Galerija


Što odluka Vlade o ukidanje mostarine znači za stanovnike Krka, reporteru Marku Balenu u Dnevniku Nove TV je otkrio gradonačelnik Krka Darijo Vasilić iz Primorsko-goranskog saveza.

Vezani članci Naplatne kućice na ulazu u Krčki most Kućice do daljnjeg ostaju, ali cestarina odlazi u povijest: Od ponoći Krčkim mostom vozi se besplatno Oleg Butković Butković otkrio kada se ukida mostarina za Krčki most: "To nije povezano s izborima"

„Veselim se ovom trenutku jer naplatne kućice uskoro odlaze u povijest i više se ne treba plaćati ulaznica za otok Krk. To raduje i brojne stanovnike Primorsko-goranske županije koji uživaju na našem otoku, pogotovo izvan sezone“, kaže Vasilić.

Podsjeća kako sami otočani mostarinu ne plaćaju od 1999. godine, no da je sada vrijeme da ju ne plaćaju ni svi drugi.

„Smanjit će se transportni troškovi i cijene u maloprodaji. Ova mjera će Krk izjednačiti sa svim drugim otocima u Hrvatskoj koji su povezani mostovima“, napominje gradonačelnik.

Na pitanje kako ocjenjuje tajming odluke te je li riječ o predizbornom triku, Vasilić odgovara kako to stanovnicima Krka nije bitno.

„Svaki je trenutak politički trenutak, nama uopće ne smeta što je odluka donijeta pred parlamentarne izbore“, rekao je Vasilić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr