Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ-a
Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ-a Foto: Milan Sabić/Pixsell

Dr. Željka Karin rekla je kako je broj od 374 nova slučaja zaraze u Splitsko-dalmatinskoj županiji velik i tome pridonose obiteljska okupljanja i nepridržavanje mjera.


Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin pozvala je u četvrtak građane da smanje okupljanja "ako misle dočekati Božić s užom obitelji".

Dr. Karin je pozvala stanovnike da radi sprječavanja širenja koronavirusa smanje obiteljska druženja i prestanu proslavljati rođendane i obljetnice.

Vezani članci Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti \ Markotić oštro o nepridržavanju mjera u školama: "Oni koji se žele igrati liječnika - nek si kupe lutku, plastične slušalice i plastičnu špricu" COVID potvrda, ilustracija Europska zemlja uvodi COVID potvrde za ulazak u kafiće, muzeje i kazališta: "Ovo je cijepljenje silom''

"Proslave rođendana i obljetnica moramo zaboraviti jer bolest se širi i moramo se pridržavati mjera, a ne modelirati ih prema našem nahođenju", rekla je Željka Karin u programu Radio Splita komentirajući porast novooboljelih od COVID-19.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena su 374 nova slučaja pozitivna na COVID-19 infekciju. Po riječima dr. Karin, to je "velik broj novooboljelih", čemu pridonose obiteljska okupljanja i nepridržavanje uputa o epidemiološkim mjerama. Rekla je da je u Sinju povećan broj novooboljelih zbog obiteljskih okupljanja, a u Imotskome zbog obiteljskog okupljanja i nepridržavanja mjera samoizolacije.

"Ljudi nikako da shvate da bi se trebali prestati okupljati, i ja govorim - ako mislite dočekati Božić s užom obitelji - prestanite se okupljati, odnosno smanjite okupljanje, budite na distanci", poručila je Karin.