Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojke opet velike

Glavna splitska epidemiologinja: "Smanjite okupljanja ako mislite dočekati Božić s užom obitelji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dr. Željka Karin rekla je kako je broj od 374 nova slučaja zaraze u Splitsko-dalmatinskoj županiji velik i tome pridonose obiteljska okupljanja i nepridržavanje mjera.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin pozvala je u četvrtak građane da smanje okupljanja "ako misle dočekati Božić s užom obitelji".

Dr. Karin je pozvala stanovnike da radi sprječavanja širenja koronavirusa smanje obiteljska druženja i prestanu proslavljati rođendane i obljetnice.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Željka Karin, ravnateljica NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, i Mario Jurič Najnovije informacije Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ-a: "Pretpostavljamo da je koronavirus u splitski dom ušao preko djelatnika"

"Proslave rođendana i obljetnica moramo zaboraviti jer bolest se širi i moramo se pridržavati mjera, a ne modelirati ih prema našem nahođenju", rekla je Željka Karin u programu Radio Splita komentirajući porast novooboljelih od COVID-19.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena su 374 nova slučaja pozitivna na COVID-19 infekciju. Po riječima dr. Karin, to je "velik broj novooboljelih", čemu pridonose obiteljska okupljanja i nepridržavanje uputa o epidemiološkim mjerama. Rekla je da je u Sinju povećan broj novooboljelih zbog obiteljskih okupljanja, a u Imotskome zbog obiteljskog okupljanja i nepridržavanja mjera samoizolacije.

"Ljudi nikako da shvate da bi se trebali prestati okupljati, i ja govorim - ako mislite dočekati Božić s užom obitelji - prestanite se okupljati, odnosno smanjite okupljanje, budite na distanci", poručila je Karin.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene