Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na minimalno tri mjeseca

Zdravko Marić o novim ekonomskim mjerama: Zbog koronavirusa se odgađaju brojna plaćanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Zdravko Marić u ponedjeljak je potvrdio da će zbog koronavirusa na minimalno tri mjeseca odgoditi plaćanje poreza na dohodak, na dobit i doprinosa. Dodao je da postoji mogućnost da se ta plaćanja odgode za dodatnih tri mjeseca, te mogućnost odgode plaćanja kredita.

Marić je ispred Banskih dvora, nakon sastanka s predstavnicima poduzetnika i sindikata, novinarima rekao da je riječ o mjerama koje "mogu pomoći, poslužiti poduzetnicima za očuvanje radnih mjesta i isplatu plaća".

Pročitajte i ovo Ministar financija Zdravko Marić Potvrdili kreditni rejting Hrvatske Marić zadovoljan kreditnim rejtingom: ''Pokazali su stabilnost vladinih politika'' Kafić, ilustracija - 3 Na sat vremena Dalmatinski ugostitelji kreću u prosvjede, zatvaraju lokale i traže porezno rasterećenje: "Plan B je zatvaranje restorana i otpuštanje radnika"

Ministar financija je spomenuo mjere usmjerene na likvidnosti poduzeća i građana, kao što su odgoda plaćanja obveza kredita, odnosno moratorij na pojedine obveze, te novih kredita u smislu dodatne likvidnosti i obrtnih sredstava. Također je rekao da se razmatra i mogućnost reprograma obveza.

Ministar je objasnio da će kriteriji za odgode biti krajnje jednostavni jer ne želi da se kriterijima stvore "nekakva čvorišta" u sustavu.

"Ciljamo one koji su pogođeni koronavirusom. Neki od njih već mogu određene stvari dokumentirati. Neki u ovom trenutku ne osjećaju posljedice, a svi znamo da će ih vidjeti", rekao je Marić te dodao da će se, između ostalog, kriteriji odnositi i na to jesu li građani bili pod blokadom te jesu li bili dobre ili loše platiše.

Dodao je i da u ovom trenutku nema pada prihoda u državnom proračunu jer današnji prihodi u proračunu odražavaju situaciju iz veljače, a koronavirus je u Hrvatskoj izbio tek krajem veljače.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene