Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez kamata

Umirovljenicima u Zagrebu produljen rok za plaćanje gradskih računa

Računi na stolu
Računi na stolu Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je priopćio kako je za starije od 65 godina, odnosno umirovljenike kao najranjiviju skupine građana u okolnostima epidemije koronavirusa, za tri mjeseca produljio rok za plaćanje mjesečnih računa gradu.

"Uvažavajući ozbiljnost situacije, preporuke stručnjaka i cijeneći da danas moramo pokazati dodatnu socijalnu osjetljivost i solidarnost, donio sam odluku o produljenju roka za plaćanje mjesečnih naknada i usluga Zagrebačkom holdingu, Plinari, Vodoopskrbi i odvodnji te Gradu Zagrebu za najranjiviju skupinu sugrađana, za umirovljenike, odnosno one iznad 65 godina", navodi Bandić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sve o koronavirusu Pitali ste tko plaća testiranje... Plaća li se liječenje? Što ako nemam dopunsko? Evo odgovora

Pročitajte i ovo Andro Krstulović Opara humanost na djelu Splitski stožer traži oštrije mjere, Torcida sutra pomaže u seljenju kreveta s Firula na Križine

Obveza podmirenja mjesečnih računa za spomenutu skupinu građana, kaže, do daljnjega se produljuje za tri mjeseca od datuma dospijeća istaknutog na uplatnicama, a zbog neplaćanja u navedenom roku neće biti obračunate zatezne kamate niti će se pokretati ovrhe za neplaćene obveze.

Bandić poziva i druge tvrtke poput HEP-a i HEP–toplinarstvo da reagiraju na isti način, "jer ovo je vrijeme kada moramo biti zajedno i pokazati razumijevanje, empatiju i solidarnost".

Umirovljenike poziva da ostanu doma, prate preporuke Stožera civilne zaštite, izbjegavaju nepotrebne izravne kontakte, te se oslone na pomoć bližnjih, prijatelja i susjeda.

"Naša je zadaća biti istinski servis, zbog čega ćemo vam sve komunalne usluge realizirati prema najvišim standardima - onako kako Zagrebu, kao europskoj metropoli i priliči. No, postoje trenuci kad si najviše možemo pomoći – sami. Budimo odgovorni i čuvajmo vlastito zdravlje i zdravlje svojih bližnjih", zaključuje Bandić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene