Aerodrom u Chicagu, ilustracija
Aerodrom u Chicagu, ilustracija Foto: Afp

Policija je u čikaškoj zračnoj luci u subotu uhitila muškaraca kada su pripadnici osiguranja od njega zatražili dokumente. Aditya Singh (36) zbog pandemije koronavirusa navodno se bojao letjeti zrakoplovom pa je potpuno neopaženo proveo čak tri mjeseca u osiguranom dijelu Međunarodne zračne luke u Chicagu, objavilo je američko državno odvjetništvo.


Policiji je pri provjeri dokumenata pokazao identifikacijsku iskaznicu na kojoj je pisalo ''manager'', no stvarni je vlasnik njezin nestanak prijavio još u listopadu, piše BBC. Ustanovljeno je da je Singh iz Los Angelesa u čikašku zračnu luku O'Hare stigao 19. listopada.

Chicago Tribune piše da je Singh kazao kako je službenu iskaznicu zaposlenika zračne luke pronašao na aerodromu, a s obzirom na to da je zbog pandemije koronavirusa bio preuplašen da se vrati kući, odlučio je ostati u zračnoj luci.

Pomoćnica državnog odvjetnika Kathleen Hagerty na sudskome ročištu rekla je da je uspijevao preživjeti uz pomoć ostalih putnika. Singh živi u predgrađu Los Angelesa i po podacima javnog branitelja nema kazneni dosje. Nije poznato zbog čega je boravio u Chicagu.

Optužen je za kazneno djelo upada u zabranjeno područje zračne luke i za krađu identifikacijske iskaznice. Zabranjen mu je ulazak u zračnu luku i morat će platiti jamčevinu u iznosu od 1000 dolara.

Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija U susjednu zemlju stiže 100 tisuća doza kineskog cjepiva, u prioritetnu skupinu uvrstili i novinare

Koronavirus, ilustracija U Češkoj potvrđen britanski soj koronavirusa: "Najosjetljiviji dio stanovništva treba pokušati što prije procijepiti"

Iz čikaškog Odjela za zrakoplovstvo, koji nadzire gradske zračne luke, medijima su rekli da je slučaj još uvijek pod istragom, no utvrđeno je da muškarac nije predstavljao sigurnosni rizik ni za zračnu luku ni za putnike.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju