Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi prije početka

Nastavlja se niz: Zaraženi djelatnici škola i u Loboru i Sinju, nastava do daljnjeg online

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 7. do 18. rujna nastava u osnovnoj školi u Loboru održavat će se online. Prije njih, to su najavile i škole u Koprivnici, Prelogu, Murteru...

"U poslijepodnevnim satima obaviješteni smo od strane epidemiološke službe i ravnatelja Osnovne škole fra Pavla Vučkovića u Sinju da je pozitivna na COVID19 jedna zaposlenica škole", javljaju iz splitsko-dalmatinskog stožera. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna svi je hvale ''Nosim sa sobom ploču'': Inovativna nastavnica smislila poseban način održavanja nastave za djecu bez interneta Slika nije dostupna Siguran povratak u škole I talijanski đaci vraćaju se u školske klupe, roditelji zabrinuti: Čeka ih soba za COVID, zabrana pjevanja...

Mjera samoizolacije određena je za većinu zaposlenika te ustanove pa tako škola sutra ostaje zatvorena za učenike.

"Nastava će se organizirati po modelu C (kao nastava na daljinu) dok zaposlenici ne izađu iz samoizolacije", dodaju. 

U nedjelju poslijepodne stigla je vijest i o zaraženom djelatniku škole u Loboru. 

"Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor je, uz suglasnost Krapinsko-zagorske županije i Stožera civilne zaštite Općine Lobor, donijela odluku da će nastavu od 7. do 18. rujna 2020. godine provoditi prema modelu C, odnosno da će se nastava odvijati na daljinu sa dvosmjernom komunikacijom učenik-učitelj te uz samostalni rad učenika kod kuće", poručili su u nedjelju poslijepodne iz Krapinsko-zagorske županije.

Odluka vrijedi za učenike od 1. do 8. razreda matične i područne škole, posebni razredni odjel za učenike s teškoćama i glazbeni odjel osnovne škole – 1. i 2. razred.

"Nakon što je 5. rujna potvrđeno da je jedan djelatnik škole pozitivan na koronavirus, Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije je mjeru samoizolacije odredio za još 5 djelatnika škole. Škola je detaljno dezinficirana sukladno uputama epidemiološke službe, no u konzultaciji s epidemiologom procijenjeno je kako je najprikladnije da se nastava sljedećih 10 radnih dana odvija online", poručili su. 

Ovo nije prva škola koja je poručila da će nastava u ponedjeljak početi online. Prije njih to su najavile škole u Koprivnici, Slavonskom Brodu, Murteru, Dubrovniku, Prelogu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene