Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od ponedjeljka nastava online

Koprivnička osnovna škola zatvorena na dva tjedna: Zaraženo petero djelatnika škole, učiteljica u samoizolaciji

Školska djeca u koroni - 1
Školska djeca u koroni - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Školska djeca u koroni - 1 Školska djeca u koroni - 1 Foto: DNEVNIK.hr Odlazak u školu, ilustracija Odlazak u školu, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr +0 Školska djeca u koroni - 5 Galerija 1/3 >>
U ponedjeljak nema nastave u osnovnoj školi Antuna Nemčića Gostovinskog u Koprivnici. Zaraženo je petero djelatnika škole.

Šefica koprivničkog Stožera civilne zaštite Ksenija Ostriž potvrdila je kako zbog pojave koronavirusa u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici ta ustanova neće od ponedjeljka otvoriti svoja vrata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MISLILI DA NIJE ZARAŽEN Pacijent unio koronavirus na intenzivni odjel bolnice u Koprivnici: "Jedan liječnik i četiri medicinske sestre poslani u samoizolaciju" Slika nije dostupna pozitivan pacijent Koronavirus i u koprivničkoj Općoj bolnici: U tijeku epidemiološka obrada, traže se kontakti

"Dva tjedna nastava će se provoditi online. Naše cijelo tehničko osoblje je u samoizolaciji", dodala je Ostriž.

Zaraženo je pet djelatnika škole. 

"Na današnjoj koordinaciji raspravili smo o nekoliko važnih tema, a između ostalog i o ponovnom formiranju timova za provođenje uputa za sprječavanja COVID-19 u sustavu socijalne skrbi.

Razgovarali smo i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski u kojoj je pet djelatnika tehničkog osoblja škole pozitivno na koronavirus , a jedna prosvjetna radnica ima simptome te je u samoizolaciji i čeka testiranje. Županijski stožer je stoga predložio da se prva dva tjedna nastave u toj školi organiziraju na daljinu dok se ne osigura povoljna epidemiološka situacija u prostoru škole“, kazao je šef županijskog stožera Ratimir Ljubić na konferenciji za novinare. 

U županiji ječak 11 novih slučajeva zaraze, što je najveći dnevni skok od početka epidemije.

Glavna županijska epidemiologinja dr. Draženka Vadla otkrila je kako je šest kontakata ranije zaraženih osoba, a pet je novih slučajeva.

“Dio zaraženih razvio je smetnje jer se nisu pridržavali epidemioloških mjera. Zato molim sve građane da se ponašaju odgovorno i misle jedini na druge. Ako smo se već zarazili, onda treba paziti da virus ne prenesemo na svoje bližnje”, upozorila je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene