U ponedjeljak nema nastave u osnovnoj školi Antuna Nemčića Gostovinskog u Koprivnici. Zaraženo je petero djelatnika škole.

Galerija


Šefica koprivničkog Stožera civilne zaštite Ksenija Ostriž potvrdila je kako zbog pojave koronavirusa u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici ta ustanova neće od ponedjeljka otvoriti svoja vrata.

Vezani članci Cijepljenje protiv koronavirusa na punktu Zagrebački velesajam Iz "Štampara" imaju važnu poruku za Zagrepčane koji su prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa primili na Velesajmu Testiranje na koronavirus, ilustracija - 3 U bolnicama puno pacijenata s teškom kliničkom slikom: Na sjeveru zabrinjavajuće, u jednoj županije zaražen svaki drugi testirani, u dvije svaki četvrti

"Dva tjedna nastava će se provoditi online. Naše cijelo tehničko osoblje je u samoizolaciji", dodala je Ostriž.

Zaraženo je pet djelatnika škole. 

"Na današnjoj koordinaciji raspravili smo o nekoliko važnih tema, a između ostalog i o ponovnom formiranju timova za provođenje uputa za sprječavanja COVID-19 u sustavu socijalne skrbi.

Razgovarali smo i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski u kojoj je pet djelatnika tehničkog osoblja škole pozitivno na koronavirus , a jedna prosvjetna radnica ima simptome te je u samoizolaciji i čeka testiranje. Županijski stožer je stoga predložio da se prva dva tjedna nastave u toj školi organiziraju na daljinu dok se ne osigura povoljna epidemiološka situacija u prostoru škole“, kazao je šef županijskog stožera Ratimir Ljubić na konferenciji za novinare. 

U županiji ječak 11 novih slučajeva zaraze, što je najveći dnevni skok od početka epidemije.

Glavna županijska epidemiologinja dr. Draženka Vadla otkrila je kako je šest kontakata ranije zaraženih osoba, a pet je novih slučajeva.

“Dio zaraženih razvio je smetnje jer se nisu pridržavali epidemioloških mjera. Zato molim sve građane da se ponašaju odgovorno i misle jedini na druge. Ako smo se već zarazili, onda treba paziti da virus ne prenesemo na svoje bližnje”, upozorila je.