Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Apel kriznom stožeru"

Zadarski liječnik sankcioniran nakon objave o nedostatku opreme: "Frustriran sam i ljut..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski liječnik Ivica Žuvela sankcioniran je nakon što je na na svojem Facebook profilu apelirao građanima da pomognu u nabavci zaštitne opreme u borbi protiv koronavirusa.

Sporni post na društvenoj mreži naslovljen je "Apel križnom stožeru", a dr. Žuvela napisao je:

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

"Molimo mjerodavne da se informiraju i adekvatno reagiraju te adekvatnim zaštitnim sredstvima opskrbe zdravstveno osoblje. Naime, oni na prvoj liniji su infekcijom najugroženija rizična skupina obzirom na broj kontakata s pacijentima. Iz istog razloga su najveći rasadnik virusa u slučaju asimptomatske infekcije. Platnene maske NISU adekvatne, stoga pozivamo Stožer da pod žurno to ispravi! Također apeliramo da se zdravstvenim djelatnicima omogući testiranje na COVID 19 kako bi se na vrijeme izolirali oni zaraženi", napisao je doktor u objavi na društvenoj mreži.

Ravnatelj: "Morao je dobiti jedan vide opomene"

Ravnatelj Opće bolnice u Zadru dr. Željko Čulina, kazao je kako je spomenuti liječnik morao dobiti jedan vid opomene, „jer bolnica uz pomoć svih dobrih ljudi širokog srca za sada uspijeva nabaviti dostatno opreme“

Ravnatelj je tvrdio  i da opreme ima dovoljno za potrebe u tom trenutku, ali je dodao da "opreme nikad nije dovoljno" i da "dalje rade na nabavi". 

O slučaju zadarskog liječnika novinari su danas pitali ministra zdravstva Vilija Beroša koji je rekao kako nije upoznat s detaljima. 

O opomeni i prijetnji otkazom liječniku reagirao je HSLS, stranka kojoj je dr. Žuvela predsjednik zadarskog ogranka.

„Jučerašnji istup ravnateljice Doma zdravlja Zadarske županije mr.sc. Renate Bek koja je doktoru Ivi Žuveli HSLS-ovom predsjedniku ogranka Zadar i predsjedniku HSLS-ovog Odbora za zdravstvo uručila upozorenje s prijetnjom otkazom jer je navodno svojim istupom u medijima iznio za javnost uznemirujuće iskaze, smatramo u potpunosti neprihvatljivim ponašanjem“, navodi se u priopćenju.

Liječnik: "Osjećam se ljuto i nemoćno"

Dr. Ivo Žuvela za 24 sata je kazao da ne smije davati izjave o konkretnom slučaju te da se osjeća ljuto, nemoćno i frustrirano zbog činjenice da se u Hrvatskoj još uvijek poseže za metodama represije nauštrb demokracije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene