Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinjavajući podaci

WHO otkrio koliko Europljana pati od dugog COVID-a: "To je složeno zdravstveno stanje o kojemu znamo vrlo malo"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Gotovo 36 milijuna ljudi u europskoj regiji je, od početka pandemije COVID-19 po podacima europskog ogranka Svjetske zdravstvene organizacije možda razvilo dugoročne zdravstvene posljedice nakon zaraze koronavirusom.

U prosjeku to znači da je takve posljedice u zadnje tri godine osjetio ili ih još uvijek ima otprilike svaki trideseti Europljanin, rekao je regionalni direktor WHO-a za Europu, Hans Kluge na konferenciji održanoj u utorak u Kopenhagenu.

Istaknuo je da treba učiniti još puno više kako bismo bolje razumjeli takozvani dugi COVID.

"Dugi COVID ostaje i dalje složeno zdravstveno stanje o kojemu još uvijek znamo vrlo malo", kazao je Kluge, dodavši da se bez razvoja sveobuhvatne dijagnostike i oblika liječenja društvo nikada neće istinski oporaviti od pandemije.

Pročitajte i ovo Aleksandar Lukašenko Stigao avionom Lukašenko potvrdio nagađanja i otkrio gdje se sada nalazi šef Wagnera Jevgenij Prigožin

WHO u europskoj regiji obuhvaća ukupno 53 zemlje. Osim članica EU-a obuhvaća i zemlje istočno od Europske unije, sve do središnje Azije.

Pročitajte i ovo Turisti na Trgu svetog Marka u Veneciji Oštre mjere Kostimi, japanke, kratke majice... Susjedna zemlja masno naplaćuje neprikladno odijevanje

Dugi COVID je izraz koji se koristi da bi se opisali simptomi koji se razviju i traju nakon akutne faze bolesti (ona traje četiri tjedna) ili se nakon nekog vremena ponovno pojave.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene