Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odgovor iz grada zagreba

Vrtići i škole ne rade: Provjerili smo hoće li roditelji morati platiti punu cijenu

Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty Images)
Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty Images) Getty Images
Aktualno Galerija Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty Images) Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Djeca u vrtiću (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Djeca u vrtiću (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Djeca u vrtiću (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Premijer Andrej Plenković objavio je u petak da će svi vrtići, osnovne i srednje škole te fakulteti prestati s radom na dva tjedna, počevši od ponedjeljka. Provjerili smo što će biti s računima.

Premijer Andrej Plenković najavio je zatvaranje vrtića, škola i fakulteta u cijeloj zemlji na dva tjedna iako je, kako je rekao, manje od 2,5 posto ukupno zaraženih u svijetu mlađe od 20 godina. "No s obzirom na to da je školski sustav posebno bitan, od ponedjeljka ćemo stati s nastavom na razdoblje od dva tjedna i u osnovnim i u srednjim školama te na fakultetima", rekao je Plenković. Isti režim vrijedi i za vrtiće, a odluku o tome donose jedinice lokalne samouprave. Roditelji koji neće imati kamo s djecom moći će ih dovoditi u vrtiće i škole.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ovisno o epidemiološkoj situaciji Kada će se djeca vratiti u vrtiće i školske klupe? Capak: ''Postoje planovi za to. Neki godinu mogu završiti i bez povratka u škole'' Škola, ilustracija - 1 potvrđeno iz ministarstva Škole, vrtići i fakulteti neće raditi najmanje još mjesec dana: ''Nema krajnjeg roka''

Osim što je roditeljima stvoren problem brige o djeci, otvorilo se i pitanje hoće li morati podmiriti račune u cijelosti za vrtiće i produženi boravak u školama.

''Obavještavamo Vas kako roditelji neće morati plaćati punu cijenu vrtića. Iznos plaćanja umanjit će se za one dane koje djeca ne provedu u vrtiću. Isto će se primjenjivati i za program produženog boravka u osnovnim školama'', odgovorili su iz Grada Zagreba na naš upit.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene