Premijer Andrej Plenković objavio je u petak da će svi vrtići, osnovne i srednje škole te fakulteti prestati s radom na dva tjedna, počevši od ponedjeljka. Provjerili smo što će biti s računima.

Galerija


Premijer Andrej Plenković najavio je zatvaranje vrtića, škola i fakulteta u cijeloj zemlji na dva tjedna iako je, kako je rekao, manje od 2,5 posto ukupno zaraženih u svijetu mlađe od 20 godina. "No s obzirom na to da je školski sustav posebno bitan, od ponedjeljka ćemo stati s nastavom na razdoblje od dva tjedna i u osnovnim i u srednjim školama te na fakultetima", rekao je Plenković. Isti režim vrijedi i za vrtiće, a odluku o tome donose jedinice lokalne samouprave. Roditelji koji neće imati kamo s djecom moći će ih dovoditi u vrtiće i škole.

Vezani članci Nacionalni stožer civilne zaštite Na presici Stožera o ispraćaju Bandića: "Organizator je najavio da će sve biti u skladu s mjerama. To je odgovoran pristup" Koronavirus, Hrvatska - 4 U Hrvatskoj 747 novozaraženih: Veliki porast broja novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Osim što je roditeljima stvoren problem brige o djeci, otvorilo se i pitanje hoće li morati podmiriti račune u cijelosti za vrtiće i produženi boravak u školama.

''Obavještavamo Vas kako roditelji neće morati plaćati punu cijenu vrtića. Iznos plaćanja umanjit će se za one dane koje djeca ne provedu u vrtiću. Isto će se primjenjivati i za program produženog boravka u osnovnim školama'', odgovorili su iz Grada Zagreba na naš upit.