Nove mjere u Splitsko-dalmatinskoj županiji pogodile su i vlasnike restorana. Joško Radan nada se da će mjere potrajati 14 dana i da će se nakon toga sve vratiti u normalu.

Galerija +0 Joško Radan, vlasnik restorana

Od ponoći su na snazi strože epidemiološke mjere koje je zbog porasta broja novooboljelih uveo Stožer civilne zaštite za područje cijele Splitsko-dalmatinske županije, a koje će vrijediti najmanje sljedećih 14 dana.

Vezani članci Ilustracija Preminulo 17 osoba: Stožer objavio broj novozaraženih u proteklih tjedan dana Afera s covid testovima, ilustracija - 1 Je li na brzom COVID testiranju bilo "lažnjaka"? Što kažu sada već bivši članovi Stožera

U restoranima i kafićima maske su obavezne od ulaska pa sve do početka konzumacije hrane i pića. Odluka je posebno zabrinula ugostitelje i mladence koji su imali dogovorena vjenčanja jer je dopušteni broj gostiju već za ovaj vikend smanjen na pedeset.

Joško Radan, vlasnik restorana otkriva kako su već počela otkazivanja vjenčanja. "Počelo je s prebacivanjem datuma, za neke druge datume u budućnosti. Nije da otkazuju, već uzmu neki drugi termin", kazao je. 

Napomenuo je kako razumije mladence i da ni njima nije lako. "Nije im lako, nekad imaju dosta uzvanika, pogotovo ovaj vikend što dolazi, ne mogu raditi velike svečanosti već manje, već su podijelili pozivnice, a sada to moraju otkazati", rekao je.  

"Guramo, dokle guramo" 

Radan podržava odluku Stožera. "Ako tako mora biti, onda tako mora biti, ali ugostiteljima nije lako. Dokle guramo, guramo. Mi nikoga nećemo otpuštati, nadam se da će nakon 14 dana stati te mjere i da će se svadbe početi raditi. Drugim ugostiteljima koji imaju svadbe ovaj vikend je još gore.

Oni su uzeli hranu, piće, mladenci rade catering i sad se sve mora otkazati. Svadba za 100 ljudi s restoranom mladence košta 4000 eura i to su poprilični troškovi", napomenuo je. 

Od države očekuje pomoć. "Bilo bi dobro kada bi nam izašli ususret. Veliki su troškovi, primjerice održavanja. Mi imamo dosta zaposlenih, već godinama, nikoga nismo otpuštali. Sada ne živimo već preživljavamo. Nadam se da ćemo to izgurati, kao što smo sve do sada izgurali", zaključno je rekao Radan. 


Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju