Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ročište u veljači

Poznati pjevač kritizirao Vladinu politiku protiv pandemije, pa zaradio dvije tužbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni tajnik za zdravstvo Sjeverne Irske, Robin Swann tužio je za klevetu pjevača Van Morrisona koji je oštro kritizirao anti-COVID državnu zdravstvenu politiku, a na kraju je čak javno izjavio da je Swann "vrlo opasan".

Po pisanju tjednika Sunday Life, koji je o slučaju izvijestio u nedjelju, tužbe se odnose na događaj koji je privukao veliku pozornost medija u lipnju 2021. Tada je autor hitova "Gloria" i "Brown-eyed girl" na pozornici hotel Arena u Belfastu skandirao: "Robin Swann je vrlo opasan".

Svojim se obožavateljima obratio govorom nakon što je koncert na kojemu je trebao nastupiti otkazan u zadnji trenutak zbog restriktivnih mjera povezanih s pandemijom COVID-a.

Videosnimku njegova govora prenijele su brojne društvene mreže.

Swannove tužbe uključuju još dva incidenta koji su se dogodili kasnije - jedna se odnosi na intervju u kojemu je Van Morrison Swanna nazvao "lopovom", a druga na objavu pjesme u kojoj opisuje incident u Hotelu Arena te ministra ponovno naziva "opasnim".

"Protiv Van Morrisona podignute su tužbe", rekao je Swannov odvjetnik Paul Tweed za Sunday Life, dodavši da očekuje početak "sudskoga procesa u veljači."

U siječnju 2021., 76-godišnji pjevač rodom iz Belfasta zaprijetio je sudom zbog zabrane glazbe uživo u barovima Sjeverne Irske. Tada je tvrdio da se državna politika ne temelji "ni na kakvim znanstvenim ni medicinskim dokazima".

U kolovozu 2020. potaknuo je nove kontroverze kada je osudio, kako je kazao, "pseudoznanost" koja, po njegovu mišljenju prati pandemiju koronavirusa.

Pročitajte i ovo Učenici u razredu, ilustracija UPUTE HZJZ-A Kako će djeca sutra u školu i u kojim slučajevima će morati nositi maske?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna cjepivo je jedino oružje Liječnici objavili detaljne preporuke za cijepljenje u trudnoći

Idućeg je mjeseca najavio da će izdati tri pjesme u kojima osuđuje 'lockdown' te ga smatra liberticidom. Tada je rekao i da znanstvenici "plasiraju izmišljene i iskrivljene činjenice" da bi opravdali ograničenja kretanja čije je roblje stanovništvo.

U intervjuu za časopis Rolling Stones, Robin Swann je te pjesme nazvao "bizarnima i neodgovornima" te je istaknuo da su "uistinu opasne" jer "idu na ruku pristašama teorija zavjere".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene