COVID potvrda, ilustracija
COVID potvrda, ilustracija Foto: Getty Images

Vlada se u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice očitovala Ustavnome sudu na prijedloge za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, službenika i namještenika u državnim i javnim službama te u lokalnoj i područnoj samoupravi.


Vlada se očitovala Ustavnome sudu na prijedloge za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske i zakonom Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, priopćeno je u četvrtak iz Vlade i najavljeno da će cjelovita očitovanja Vlade biti objavljena uz odluke Ustavnoga suda.

Ustavni sud na redovnom Stručnom sastanku 21. prosinca donio je odluku prema kojoj je odluka o uvođenju digitalnih COVID potvrda u zdravstveni sustav i sustav socijalne skrbi u skladu s Ustavom Republike Hrvatske. 

Miroslav Šeparović Sud odlučio da je uvođenje COVID potvrda u skladu s Ustavom. Šeparović otkrio novosti: ''Stožer mora objasniti zašto donosi svaku odluku''

Nino Raspudić Raspudić o Ustavnom sudu: "Nadam se da će prosuđivati u skladu sa strukom, a ne preko nekog političkog daljinskog upravljača”

Donošenje ocjene ustavnosti COVID potvrda u javnom sektoru najavili su nakon što Vlada dostavi očitovanje. Sada je na potezu Ustavni sud.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju