Cijepljenje, ilustracija
Cijepljenje, ilustracija Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Vlada je na službenom Facebooku objavila status u kojem još jednom poziva građane na cijepljenje.


Svakodnevnim objašnjavanjem, novim spotovima s poznatim licima, Vlada na sve načine pokušava nagovoriti građane na cijepljenje protiv COVID-a.

Vezani članci Treća doza cjepiva, ilustracija SAD odobrio treću dozu cjepiva protiv koronavirusa za najugroženije skupine Ilustracija Imaju najveću smrtnost u Europi: Susjedima stiže cjepivo koje im je dosad bilo nedostupno

Danas su na službenoj stranici podijelili status HZJZ-a u kojim se navode bolesti za koje gotovo i ne znamo da postoje, upravo zahvaljujući tome što je većina stanovništva protiv njih cijepljena. 

"Odluka o tome hoćete li se cijepiti protiv COVID-19 ili ne samo je na vama, ali prije nego što je donesete na temelju argumenata 'stručnjaka' s diplomom internetskog pretraživača, možda bi trebalo uzeti u obzir i bolesti koje su cijepljenjem stavljene pod kontrolu te ne predstavljaju više toliku opasnost za ljude.

Taj je uspjeh medicinska činjenica i potvrda da je cijepljenje jedno od najvećih dostignuća u povijesti medicine i znanosti te je argument zašto trebamo pokloniti povjerenje struci i sada.

Isto tako, programima obveznog cijepljenja koji se odavno provode ogromna većina populacije u Hrvatskoj već je cijepljena protiv nekih od dolje navedenih bolesti. Toj listi sada imamo priliku dodati i COVID-19. Smisao je da cijepljenjem mogućnost hospitalizacije i razvoja najtežih simptoma zaraze svedemo na minimum i da to postane još jedna od bolesti koja je tu, ali s kojom možemo, konačno, normalno živjeti", stoji u objavi.