Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pune se kapaciteti

Nakon proboja koronavirusa u zagrebačku Kliniku za tumore: "Postavlja se pitanje je li pametno žuriti s operativnim programom"

Operacija, ilustracija - 2
Operacija, ilustracija - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Milas Ivan Milas Foto: DNEVNIK.hr Operacija, ilustracija - 1 Operacija, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Operacija, ilustracija - 2 Operacija, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dinko Milavec Galerija 1/4 >>
Virus je probio i u zagrebačku Kliniku za tumore. Pozitivno je sedam kirurga, sedam medicinskih sestara, ali i jedanaest pacijenata.

Zbog proboja koronavirusa u zagrebačku Kliniku za tumore, u toj se bolnici obustavljaju operacije na neko vrijeme. Od ponedjeljka KBC Sestre milosrdnice kreće s radom u A i B timovima. Pune se kapaciteti i u Kliničkoj bolnici Dubrava. Od 160 mjesta, 120 ih je popunjeno.

Kako doznajemo, ide se prema tome da od ponedjeljka sve veće bolnice, županijski centri imaju svoje COVID odjele za zbrinjavanje zaraženih.

"Sad se postavlja pitanje je li pametno žuriti s operativnim programom ili ga na neki način zaustaviti. Vjerojatno idemo prema tome da ćemo na koji dan zaustaviti, unutar KBC-a imamo dovoljno kapaciteta da se može neke bolesnike koji su žurni operirati na drugom mjestu ili će druge kolege doći kod nas operirati", poručio je v.d. predstojnika Klinike za tumore Ivan Milas.

"Ostatak bolnice funkcionira normalno. Makar je u petak došao dopis da se pojedini odjeli spajaju i da se smanjuje broj kreveta i neke pacijente se mora otpuštati iz bolnice", rekao je doktor Dinko Milavec iz KB Dubrava. 

Hrvatska danas bilježi 1096 novih slučajeva zaraze. 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene