Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OKRENUTA NOVA STRANICA

Hrvatska prešla milijun utrošenih doza: Vili Beroš cijepit će građane Zagreba na Velesajmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je prešla milijun utrošenih doza cjepiva protiv koronavirusa. Cijepljen je pacijent u ordinaciji obiteljske medicine u Rugvici. Sutra će i Beroš cijepiti zagrepčane.

U Hrvatsko je već donesena odluka da se proces cijepljenja nastavlja i vikendom te će tako sutra, 8. svibnja, ministar zdravstva Vili Beroš osobno cijepiti građane Zagreba protiv koronavirusa Velesajmu. Uz njega će biti i liječnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. 

Planula milijunta doza

Pročitajte i ovo Ilustracija Nagli porast Europom hara opasna bolest: Trenutačno je žarište u Hrvatskoj Cijepljenje u KB Dubrava Cijepila se i medicinska sestra Liječnica s prve crte borbe protiv korone: "Cijepila sam se jer želim svoj život nazad, zagrliti svoje roditelje…"

Jučer je u Hrvatskoj potrošena milijunta doza cjepiva protiv koronavirusa u ordinaciji obiteljske medicine u općini Rugvica u Zagrebačkoj županiji. Također, iskorištene su gotovo sve doze cjepiva koje su dostavljene u Hrvatsku.

''Time je i simbolički okrenuta nova stranica u ostvarenju programa cijepljena stanovništva prema kojem se teži do ljeta cjepivom zaštititi od ove zarazne bolesti više od polovine odraslog stanovništva Hrvatske'', poručili su iz Ministarstva zdravstva.

U ordinacijama obiteljske medicine cijepljeno je više od 2200 pacijenata, ukupno je utrošeno 1.025.701 doza cjepiva. Rekordni dan po broju cijepljenih bio je 29. travnja, kada je utrošeno 46.887 doza cjepiva te se Hrvatska pozicionirala na prvo mjesto najbrže dnevno utrošenih cjepiva u Europskoj uniji.

''HZJZ, kao glavni nositelj programa cijepljenja u Hrvatskoj, napravio je, zajedno s županijskim zavodima za javno zdravstvo program cijepljenja za razdoblje kada će dolaziti znatno veće količine cjepiva nego do sada. Uz postojeća mjesta cijepljenja, organizirat će se i ona za masovna cijepljenja u većim gradovima, te u tvrtkama i organizacijama čiji su se djelatnici javili za cijepljenje'', priopćili su.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene