Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15 smrtnih slučajeva

Beroš objasnio zašto među preminulima ima i onih koji nisu bili na respiratoru

Vili Beroš
Vili Beroš Foto: DNEVNIK.hr
Ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj je konferenciji Stožer objasnio zašto među 15 smrtnih slučajeva zaraženih koronavirusom ima i onih koji nisu bili na respiratoru.

Beroš je kazao kako ne moraju sve smrti biti povezane s respiratornim traktom, pa zato nisu sve preminule osobe bile na respiratoru. 

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

Objasnio je da kod nekih pacijenata može doći do zatajenja organa.

''Sve osobe ne moraju završiti na respiratoru, a ako su dugi organi slabiji može doći do zatajenja više organa", kaže Beroš.

Prema najnovijim podacima, u Hrvatskoj je 1182 osoba zaraženo koronavirusom, a ozdravilo je njih 125. Smrtni slučajevi danas su zabilježeni u Zadru, Osijeku i Dubrovniku pa se tako broj žrtava popeo na 15. Obavljeno je ukupno 10.847 testiranja od čega njih 1.114 u posljednja 24 sata. 10,9 posto testiranih uzoraka je pozitivno. Na respiratoru se trenutno nalazi 39 osoba, a hospitalizrano je njih 374.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene