Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s ravnateljima

Beroš otkrio kako će organizirati sustav zdravstva, pitali ga i o ukidanju mjera: ''I to je jedna od mogućnosti"

Na temu organizacije zdravstvenog sustava uoči jeseni održan je sastanak ministra Beroša s ravnateljima bolnica.

Na sastanku je odlučeno da Klinika Fran Mihaljević ostaje primarni centar, a kako se kapaciteti budu punili, COVID odjelima raspolažu i KBC Zagreb, Vinogradska bolnica i KB Dubrava koja više neće biti isključivo COVID bolnica. U Splitu, Osijeku i Rijeci ostaje način funkcioniranja kao i do sada, izvijestila je reporterka Srna Bijuk za Vijesti Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Ministarstvo zdravstva podržalo potez KBC-a Osijek, iz kojeg su poslali upozorenje svojim necijepljenim djelatnicima

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović - Istraživanje o necijepljenima - 4 cijepljeno pola populacije Ekskluzivno istraživanje za Dnevnik Nove TV: Zašto se Hrvati ne žele cijepiti, kome vjeruju mladi, a kome stariji, i čega se najviše boje?

''U ovom trenutku su brojevi veći nego prošle godine, delta-soj je u igri koji stvara veći broj virusa i brže se širi. S druge strane imamo milijun i 600 tisuća građana koji su cijepljeni i osobno vjerujem da će opterećenje sustava biti manje, međutim moramo biti spremni kao i od prvog dana na sve scenarije'', istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ukidanje svih mjera?

Beroš se osvrnuo i na moguća ukidanja svih mjera. “Pa i to je jedna od mogućnosti. Međutim, hoće li do toga doći, ovisit će isključivo o ponašanju virusa. Jer, bude li se virus širio, bude li se povećavao broj hospitaliziranih sugrađana... Bar ja, kao ministar zdravstva, teško bih se tada mogao odreći mjera'', rekao je Beroš.

''Zadnjih godinu dana svjedočimo da imamo dva najbolja elementa za borbu protiv ove bolesti - to je cijepljenje i poštivanje mjera, općih protuepidemijskih, ali i ovih koje donosi Stožer koji regulira ponašanja. Koja su to ponašanja? To su ponašanja koja su rizična i koja mogu generirati širenje virusa”, zaključio je ministar zdravstva.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene