Obavijesti Video Pretražite Navigacija
128 liječnika i sestara u izolaciji

Beroš o liječnicima KBC-a Zagreb koji nisu prijavili da su putovali u inozemstvo: ''Nisam to od njih očekivao. Žao mi je što se to dogodilo''

Vili Beroš
Vili Beroš Foto: DNEVNIK.hr
U KBC-u Zagreb koronavirusom je zaraženo šestero liječnika, nakon što su neki od njih bili u inozemstvu. Na to se osvrnuo na ministar zdravstva Vili Beroš rekavši da takvo ponašanje liječnika nije očekivao. Beroš je istaknuo odgovornost zdravstvenih djelatnika tijekom epidemije koronavirusa.

Šestero liječnika zagrebačkog KBC-a pozitivno je na koronavirus. Ravnatelj KBC-a Ante Ćorušić kazao je ranije su neki liječnici virus uvezli iz Austrije, gdje su bili bez znanja uprave bolnice, a nisu poduzeli mjere dvotjedne samoizolacije.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da se jedno ili dvoje liječnika nije držalo ''preporuka vijeća KBC-a Zagreb koje je 5.3. izdalo preporuku da se ne putuje u inozemstvo''.

''Ti isti liječnici su po povratku u Hrvatsku nastavili raditi, što nisam od njih očekivao. Njihova odgovornost je veća nego od običnih građana jer rade s bolesnim ljudima i znaju kako se prenose bolesti. Žao mi je što se to dogodilo. Dobro stvar u cijeloj priči je to što su epidemiolozi dobro odradili svoj posao'', kazao je Beroš. Dodao je da je u KBC-u Zagreb izolirano oko 128 liječnika i medicinskih sestara.

"Apeliram na sve naše kolege da se ponašaju jednako odgovorno kao i građani. Nadam se da je ovo izuzetak jer najveći dio zdravstvenih djelatnika požrtvovno radi'', poručio je Beroš zdravstvenim djelatnicima. Liječnici koji nisu prijavili da su putovali u inozemstvu snosit će zakonsku odgovornost i bit će se sankcionirani, rekao je ministar zdravstva na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene