Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivno šest liječnika

Potvrđena još četiri slučaja koronavirusa u Hrvatskoj. Od srijede se na mjesec dana uvodi niz novih ograničenja

Potvrđena su još četiri slučaja koronavirusa u Hrvatskoj, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite u Hrvatskoj. Dosad je 69 osoba potvrđeno pozitivno, među kojima je i šest liječnika KBC-a Zagreb.

U Hrvatskoj su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš. Ukupno je zaraženo 69 osoba, a dosad je testirano 1109 uzoraka, od čega ih je 50 u tijeku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukupno 2213 zaraženih U Hrvatskoj šest novih slučajeva zaraze, preminule još tri osobe. Capak: ''Pronađeni su svi putnici s leta iz Frankfurta, određena im je samoizolacija'' Alemka Markotić 11 novozaraženih, ukupno 2207 Alemka Markotić odgovorila na pitanje jesu li i danas oni koji krše samoizolaciju – bioteroristi

''Ako kompariramo naš porast broja oboljelih s drugim zemljama, pokazuje da su naše mjere učinkovite i da smo ih proveli pravodobno'', poručio  je Beroš.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak otkrio je da se popisu hrvatskih gradova u kojima se pojavio koronavirus može dodati Slavonski Brod i Zabok. 

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' Alemka Markotić je kazala da pacijenti u toj bolnici imaju blage simptome bolesti, osim jednog koji ima srednje do teške simptome. 

Markotić je dodala da se u Klinici radi reorganizacija infrastrukture. ''Na ulasku u bolnicu se rade punktovi gdje će se raditi trijaže ili će se uzeti bris i poslati ih doma, a oni sa simptomima će biti upućeni na daljnje pretrage'', rekla je Markotić i apelirala da se u Kliniku šalje samo one pacijente s težim simptomima.

Zaraženo šestero liječnika

Ministar zdravstva osvrnuo se i na situaciju u KBC-u Zagreb u kojem su liječnici zatajili put u Austriju te su pozitivini na koronavirus. ''Nisam to očekivao od njih. Kao liječniku i ministru mi je žao što se to dogodilo'', rekao je Beroš.

''Apeliram na kolege da se ponašaju jednako odgovorno kao i građani. Kolege će snositi odgovornost i bit će sankcionirani'', poručio je Beroš i dodao da se nada da je ovaj slučaj izuzetak. Krunoslav Capak otkrio je da je ukupno zaraženo šestero liječnika

Ograničenja rada na 30 dana 

Predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović objavio je da se od srijede na 30 dana uvode ograničenja u radu trgovina, trgovačkih cenatra, ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, muzeja, kina, kazališta...

''S time ćemo ići već sutra. Privremeno ćemo ih ograničiti na 30 dana i nadamo se da to nećemo morati produljivati'', kazao je Božinović.

U srijedu će na konferenciji za medije biti i predstavnici Crvenog križa koji će objasniti organizaciju akcije za pomoć starijima i onima kojima ne  mogu pomoći članovi obitelji.

Božinović je kazao da se u dogovoru sa Slovenijom zatvara 27 graničnih prijelaza za pogranični promet. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene