Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FORTRADE

Vijesti o cjepivima Pfizera i Moderne izazvale turbulencije na burzi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rijedak je slučaj da svega dvije ili tri tvrtke u toj mjeri utječu na opće stanje burzi.

Pfizer, čije su dionice u posljednjih mjesec dana skočile preko 18%, i Moderna, čije su dionice od početka godine skočile zapanjujućih 630%, u protekla 3 tjedna su značajno popravili stanje na tržištima. Ulagači su manje zabrinuti zbog rasta novozaraženih virusom Covid-19 i oštrijih restriktivnih mjera, a sve više se fokusiraju na isporuku cjepiva i mogući brzi kraj pandemije.

Pročitajte i ovo PR Kako trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki Evo koliko su cijene dionica farmaceutskih tvrtki skočile u 2021 PR Kako trgovati cijenom dionica Počinje nova sezona financijskog izvještavanja i nova prilika za trgovanje cijenom dionica svjetskih tvrtki

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako od svoje kuće trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki” preuzmite ovdje.

Pfizer je 20. studenog podnio službeni zahtjev za autorizaciju hitne upotrebe cjepiva Agenciji za hranu i lijekove Sjedinjenih Država (FDA) – što predstavlja posljednji korak prije nego što cjepivo bude pušteno u promet, prvo za one kojima je hitno potrebna, a posle i za opće stanovništvo. FDA je donijela odluku o autorizaciji 10. prosinca i cijepljenje će početi u narednim danima. U međuvremenu, Velika Britanija i Kanada su odobrila hitnu upotrebu Pfizerovog cjepiva što je pružilo dodatnu podršku tvrtki.

 

Moderna je podnijela zahtjev za hitnu autorizaciju FDA 1. prosinca. Ukoliko dobije odobrenje, tvrtka je spremna početi isporuku cjepiva već 21. prosinca.

Iako je Pfizer trenutačno u prednosti u odnosu na Modernu od oko 7-10 dana, pogodnost Moderninog cjepiva je da se može držati na temperaturi običnog frižidera, dok se Pfizerovo cjepivo čuva na minus 70 stupnjeva Celzija. To znači da će Pfizer imati veće teškoće u distribuciji i skladištenju cjepiva.

Vijesti o cjepivu iz korijena su promijenile stanje na tržištima. Jednom kada se cijepljenje sprovede na širim masama, opasnost od dodatnih restrikcija bit će uklonjena, čime će gospodarstvu biti omogućena neometana aktivnost.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom dionica farmaceutskih tvrtki” preuzmite ovdje.

CFD-ovi (ugovori za razlike) su kompleksni instrumenti s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. Velika većina računa malih ulagača gubi novce kod trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti shvaćate li kako funkcioniraju CFD-ovi i možete li si priuštiti visoki rizik od gubitka novca. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene