Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pilot-projekt

Ukidaju samoizolaciju iako imaju najviše umrlih u Europi: Novo pravilo za kontakte bez simptoma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska vlada objavit će u ponedjeljak da više neće biti potrebna samoizolacija za osobe koje su došle u kontakt s pozitivno testiranima na COVID-19, javlja list Telegraph.

Kontakti pozitivno testiranih osoba morat će se sedam dana podvrgavati dnevnim testovima, a u međuvremenu će im biti dopušteno da obavljaju svoje poslove.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Velikoj Britaniji Panika zbog velikog porasta broja zaraženih koronom: U bolnice se vraća nošenje maski Slika nije dostupna Iznad tisuću slučaja u danu Rekordan rast novozaraženih u Španjolskoj, Britaniji, Francuskoj i Irskoj – Uvode se nove mjere karantene

Ministri bi vjerojatno trebali odlučiti da će se postojeći sustav u kojemu se zahtijeva da ljudi 14 dana ostanu kod kuće ukinuti u siječnju, pokaže li se da su pilot-programi uspješni, navodi list.

Velika Britanija sedma je najpogođenija zemlja u svijetu po broju zaraženih koronavirusom, kojih ima više od 1,5 milijuna, ali i peta po broju smrtnih slučajeva jer ima najviše mrtvih u Europi (55.120).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene