Koronavirus, ilustracija
Koronavirus, ilustracija Foto: Andrew Milligan/Press Association/PIXSELL

Britanska vlada objavit će u ponedjeljak da više neće biti potrebna samoizolacija za osobe koje su došle u kontakt s pozitivno testiranima na COVID-19, javlja list Telegraph.


Kontakti pozitivno testiranih osoba morat će se sedam dana podvrgavati dnevnim testovima, a u međuvremenu će im biti dopušteno da obavljaju svoje poslove.

Vezani članci London, 26.12.2020. Virus se oteo kontroli, gradonačelnik proglasio izvanredno stanje: ''Prijetnja je dosegla kritičnu točku'' Koronavirus u školama - 2 Samoizolacija teško pada učenicima i vrtićkoj djeci: Stručnjakinja otkriva kako im možete olakšati tih 14 dana unutar četiri zida

Ministri bi vjerojatno trebali odlučiti da će se postojeći sustav u kojemu se zahtijeva da ljudi 14 dana ostanu kod kuće ukinuti u siječnju, pokaže li se da su pilot-programi uspješni, navodi list.

Velika Britanija sedma je najpogođenija zemlja u svijetu po broju zaraženih koronavirusom, kojih ima više od 1,5 milijuna, ali i peta po broju smrtnih slučajeva jer ima najviše mrtvih u Europi (55.120).