Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinutost u Velikoj Bitaniji

Karantena otvorila nova pitanja: Hoće li zaustavljanje ekonomije dugoročno uzeti više života?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika Britanija najvjerojatnije neće ukinuti striktna pravila do kraja svibnja, sve dok se ne uspori širenje virusa, rekao je vodeći vladin savjetnik u subotu dok je broj smrtnih slučajeva porastao za 20 posto na 4313.

Vlada je Veliku Britaniju stavila u karantenu, zatvorivši barove, restorane i gotovo sve trgovine i naredivši ljudima da ostanu kod kuće osim ako nije krajnje nužno da izlaze iz kuće.

Naredba je osmišljena kako bi se u zemlji zaustavilo širenje koronavirusa, kojime je već zaraženo 42.000 ljudi. No neki stručnjaci propitkuju hoće li zaustavljanje ekonomije dugoročno uzeti više života.

  Pročitajte i ovo Konferencija stožera u Srbiji o koronavirusu Objavljeni novi podaci U Srbiji novih 148 pozitivnih: Ukupno zaraženo 1624, petero oboljelih preminulo

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka na razini EU Borzan: "Ukidamo carine na medicinsku opremu protiv koronavirusa, evo kome se javiti ako ste je već platili"  

"Želimo doći do toga da barem do kraja svibnja možemo primijeniti neke lakše mjere, koje se više temelje na tehnologiji i testiranju, a manje na potpunoj karanteni koju imamo sada", rekao je BBC radiju Neil Ferguson, profesor matematičke biologije na londonskom Imperial Collgeu.

Smrtnost u Britaniji od koronavirusa je do petka popodne narasla za 20 posto, na 4313 slučajeva, s novih zabilježenih 708 slučajeva, reklo je ministarstvo zdravlja. U četvrtak je zabilježen porast od 23 posto.

Vrhunac novih slučajeva mogao bi se dogoditi za tjedan ili deset dana, rekao je Ferguson, ali pridržavanje striktnih pravila će odrediti koliko brzo će padati stopa zaraze nakon toga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene