Prvih nekoliko pacijenata oboljelih od koronavirus smješteno je u utorak u večernjim satima u vojne šatore postavljene u krugu Opće bolnice Varaždin, doznaje se u toj ustanovi.


Nešto prije 19 sati COVID pozitivni pacijenti smješteni su u šatore ispred bolnice u Varaždinu, što govori da su kapaciteti u Općoj bolnici puni.

Vezani članci Ilustracija Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji Ilustracija Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje po županijama

''Liječnici i medicinske sestre ušli su u šatore. Treba reći da je to privremeno rješenje. Rekli su mi iz Varaždine bolnice da je ovo tranzitni centar, svi ovi pacijenti koji su ovdje zaprimljeni su samo u tranzitu. Oni bi najkasnije sutra trebali biti prebačeni u Klenovnik ili bolnicu u Novom Marofu. Potvrđeno mi je i da je ovdje u Općoj bolnici u Varaždinu i dalje 16 osoba na respiratoru'', izvijestio je ispred varaždinske bolnice reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Tri vojna šatora za 30 pacijenata

Radi se o tri vojna šatora opremljenih dodatnom instalacijom s kisikom. U te šatore može biti smješteno 30 pacijenata.

Tijekom posljednja 24 sata u toj su županiji evidentirana 242 nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 534 uzoraka.

Varaždinska županija ovime u tjedan dana broji 1786 novih slučajeva što je najviše do sada od početka epidemije, a broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je time dostigla vrijednost od 1060, što je i dalje najviša vrijednost među svim europskim regijama.

Broj hospitaliziranih se povećao pa se trenutno na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 201 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 70 na odjelu infektologije, a 10 na ostalim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 55 ih je u Klenovniku i 50 u Novom Marofu.

Dodatni kreveti i u Čakovcu

Dodatne krevete i to u hotelu, pripremila je Čakovečka bolnica. Tamo je pripremljeno 80 kreveta, a za Dnevnik Nove TV, ravnatelj Čakovečke bolnice rekao je kada su spremni za prihvat prvih pacijenata.

"Mi smo spremni za prvog pacijenta, nadamo se da to neće biti potrebno. Aktualno u bolnici smo pripremili za 130 pacijenata, imamo popunjen 91 krevet. Za sada kontroliramo jedan korak ispred virusa, nadamo se da će tako i ostati", rekao je Tomislav Novinščak, ravnatelj županijske bolnice Čakovec
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju