Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZDRAVSTVO I SOCIJALA

Ukinute gotovo sve epidemiološke mjere u Hrvatskoj: Ministarstvo donijelo novu odluku

Nove mjere zaštite od koronavirusa - 6
Nove mjere zaštite od koronavirusa - 6 Foto: DNEVNIK.hr
Ministarstvo zdravstva je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo donijelo novu odluke oko epidemioloških mjera u sustavu zdravstva i socijalne skrbi.

Od četvrtka 26. svibnja prestale su važiti gotovo pa sve epidemiološke mjere. Ministarstvo zdravstva donijelo je odluku o prestanku važenja mjera u zdravstvu i sustavu socijalne skrbi.

Odluka je objavljena u Narodnim novinama u četvrtak, a N1 doznaje da se radi o tjednoj obvezi testiranja zaposlenika, pratnje i slično. U zdravstvu ostaje još uvijek obveza nošenja zaštitnih maski za zaposlenike i pacijente.

Pročitajte i ovo Provjereno: Antonija Baričević - 1 Udovice žele znati istinu Još jedan slučaj smrti od korone na hematologiji: "Izbjegavali smo izlaske, djeca rođendane. A tamo gdje je trebao biti najsigurniji..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koronavirus u Hrvatskoj Preminulo još pet osoba: Pogledajte broj novozaraženih po županijama

Zasad su detalji novih mjera poznati za sustav socijalne skrbi - maske ostaju obavezne za zaposlenike, a za korinike i posjetitelje maske nisu obavezne, ali i dalje je to preporuka.

Karantena isto nije obavezujuća, ali navedene su preporuke za osobe koje sumnjaju da su zaražene i za one koje jesu zaražene.

Detalje mjera možete pogledati>>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene