Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOST DNEVNIKA NOVE TV

Načelnik nakon ukidanja karantene za Murter i Betinu: "Pozivamo turiste da dođu na najsigurnija mjesta na Jadranu"

Nakon gotovo mjesec dana Murter i Betina više nisu u karanteni! Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati otkrio je što ukidanje ove stroge mjere znači za otočane.

Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati kaže kako im ukidanje karantene vraća psihološku prednost. "Ovo znači otvaranje pošte. Znači vraćanje ulaganja u turizam, jer ovo je regija koja živi za turizam i od turizma. Mjera i dalje ima, ali krećemo raditi", napominje Turčinov. 

Pročitajte i ovo Murterski Uskrs u izolaciji - 4 MURTERINI U IZOLACIJI Uskrs u doba korone: Iako nas je virus prisilno razdvojio, čini se da nikad nismo bili bliže Slika nije dostupna Kaos na otoku Načelnik o zaraženoj trgovkinji s Murtera: "Pripremala je namirnice za sve nas, uključujući i obitelji koje su u samoizolaciji ili imaju oboljelih"

Mještanima je bila ograničena sloboda kretanja, za njih nisu vrijedile ni e-propusnice jer nisu smjeli s otoka, a sada im se, kaže, Turčinov dosta toga mijenja. 

"Mijenja se. Bili smo dobro organizirani i to nam nije stvaralo problem. Nadležne službe su dobro radile i još rade, ali naveći problem je bila pošta i to što smo bili zatvoreni u kuće. Niti jedna firma nije radila 30 dana i to je bilo loše, pogotovo kada se spremate za sezonu", napominje. 

No, i dalje ima mještana koji su ili zaraženi ili u samoizolaciji. Turčinov napominje kako su Murter i Betina sigurni. 

"Epidemiolozi su dali mjere. Mislim da su ta dva mjesta najsigurnija na Jadranu. Moramo sačuvati zdravlje. Nema panike i nema straha, pozivamo turiste da dođu na najsigurnija mjesta na Jadranu jer kada ste 30 dana zatvoreni, onda nakon otvaranja ste najsigurniji", uvjeren je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene