Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POPUŠTANJE MJERA

Detalji novih mjera koje stupaju na snagu u ponedjeljak: Doznajte kakva će pravila vrijediti za kafiće i restorane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugostiteljski objekti od ponedjeljka ponovno smiju raditi, ali samo na terasama. Evo kako bi trebala izgledati pravila gotovo tri mjeseca nakon zatvaranja.

Nakon tri mjeseca ugostiteljski objekti od ponedjeljka ponovno smiju raditi, ali samo na terasama. Odluka se neće primijeniti u žarištima u Dubrovniku i okolici.

Pročitajte i ovo Antun Buić NADAJU SE NASTAVKU POTPORA Ugostitelji jedva dočekali otvaranje terasa, ali postoji problem: ''Bojim se da bi u trećem mjesecu moglo ponovno zahladiti..." Slika nije dostupna OGORČENI ODLUKOM STOŽERA Mnogi ugostitelji kažu da neće otvoriti svoje kafiće kako bi prodavali kavu za van. Ovo su njihovi razlozi

Svi detalji o popuštanju mjera bit će predstavljeni u petak, no Jutarnji list donosi neslužbeno koja pravila očekuju kafiće i restorane.

Što se tiče udaljenosti među stolovima, ona će biti kao što je to bilo i prije, a to znači da stolovi moraju biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metar i pol. Dopušteno radno vrijeme je od 6 do 22 sata. Alkohol je dopušteno točiti, ali zabranit će se puštanje glazbe kako gosti ne bi glasno razgovarali te na taj način širili aerosol i povećavali mogućnost zaraze.

Terase moraju biti otvorene, odnosno ne smiju biti zatvorene staklom ili pleksiglasom. Gostima će se dopustiti odlazak u toalet, ali tada moraju staviti zaštitnu masku. Također maske moraju biti na licu cijelo vrijeme, osim kada sjede za stolom. Broj gostiju za stolom neće se ograničavati, ali s obzirom na to da je nužan razmak, jasno je da neće biti moguće da se za stolovima okuplja veći broj ljudi.

Ta pravila ne vrijede za članove istog kućanstva, odnosno ako u restoran ili kafić dođe višečlana obitelj, oni ne moraju održavati razmak.

Neke županije već su najavile da će pričekati s otvaranjem terasa. Plan je Stožera u Dubrovačko-neretvanskoj županiji da se ne otvore ugostiteljski objekti u Konavlima, Dubrovniku i okolici, dok će se od toga vjerojatno izuzeti dijelovi županije koja ne bilježi porast broja, primjerice neretvanska dolina i Korčula. Još se čeka i zaključak Splitsko-dalmatinske županije, koja također bilježi porast broja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene