Terasa kafića, ilustracija - 1
Terasa kafića, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Nacionalna udruga ugostitelja uoči nadolazećeg vikenda te održavanja većih okupljanja na otvorenom i u noćnim klubovima, obiteljskih događaja te svadbenih svečanosti apelira na sve organizatore i sudionike da se pridražvaju mjera propisanih od Nacionalnog stožera.


Nacionalni stožer jučer je objavio nove mjere za održavanje koncerata i kulturnih manifestacija, a Nacionalna udruga ugostitelja uputila je apel svim sudionicima da ih se pridržavaju.

Vezani članci Život u Dublinu tijekom pandemije koronavirusa Hrvatica u Dublinu: "Nitko ne zna što će biti. Nekima su već rekli da se na posao neće vratiti prije ljeta" Andrej Plenković i Josip Aladrović Plenković predstavio mjere za očuvanje radnih mjesta: "Uvodimo još kraće radno vrijeme, raste potpora za radnike. Iznos će ovisiti i o padu prometa"

"Organizatori svih tipova događaja ulažu velike napore i sredstva kako bi osigurali uvjete za neometano održavanje slavlja i svečanosti, kao i rada klubova te ugostiteljskih objekata. Sa sigurnošću mogu tvrditi kako se takvi događaji mogu provoditi pridržavajući se svih propisanih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite. Imamo jasne pokazatelje kako aktualne mjere nadležnih tijela daju dobre rezultate i zbog toga je ključno da se istih pridržavamo.“, ističe Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Ugostitelji u priopćenju ističi kako se u mjesec dana u Hrvatskoj održi 1200 svadbi te značajan broj drugih obiteljskih okupljanja bez ikakvih problema.

"Zbog velikog interesa javnosti i intenzivnog medijskog izvještavanja o navedenim događajima ovim putem Nacionalna udruga ugostitelja želi istaknuti kako je samo na svadbama u proteklih mjesec dana okvirno sudjelovalo više od 230 tisuća ljudi, a da je prema podacima Stožera civilne zaštite u istom periodu zabilježeno 234 slučajeva transmisije virusa kao posljedica prisustvovanja na svadbenim svečanostima, što čini tek 0,1 posto od ukupnog broja ljudi koji su sudjelovali na takvim događajima", piše u priopćenju ugostitelja.

"Želimo još jednom javno pozvati sve organizatore i sudionike raznih događaja, ali i čitavu javnost na pridržavanje svih propisanih mjera. Samo na taj način moguć je nastavak održavanja ovakvih događaja, nastavak rada za čitavu industriju organizacije događaja te stvaranje najsretnijih uspomena za sve sudionike istih.“, zaključuje Medak.

Uz propisane mjere članovi Nacionalne udruge ugostitelja i samostalno su definirali niz dodatnih mjera koje provode u svakodnevnom poslovanju, a sve u cilju zaštite zdravlja svih gostiju i zaposlenika.