Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ignoriranje je pogreška''

Zabrinjavajuće vijesti iz Njemačke: U tjedan dana broj zaraza novom varijantom koronavirusa više nego udvostručen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udio slučajeva COVID-a uzrokovanih infektivnijom delta koronavirusa varijantom više se nego udvostručio u Njemačkoj u roku od tjedan dana i vjerojatno će postati rašireniji u odnosu na druge varijante, objavio je u ponedjeljak Institut Robert Koch.

Sekvenciranje genoma pokazalo je da na delta varijantu, koja je prvotno identificirana u Indiji, otpada 36 posto infekcija u tjednu od 14.-20. lipnja, kazao je ravnatelj Instituta Robert Koch Lothar Wieler za Funke media group.

Riječ je o znatnom porastu u odnosu na udio od 15 posto tjedan dana ranije.

Bavarski premijer Markus Soeder rekao je novinarima ranije u ponedjeljak kako očekuje da će delta varijanta postati dominantna u Njemačkoj do ljeta. U drugim zemljama također raste broj slučajeva delta varijante.

"Ignoriranje delta varijante bila bi ozbiljna pogreška", kazao je Soeder, dodavši kako nitko ne bi trebao misliti da će problemi povezani s tom varijantom virusa samo nestati.

Pročitajte i ovo Ivana Pavić Šimetin - 1 Motivacija za cijepljenje Dnevnik Nove TV doznaje: Najavljuju se nagrade i bonusi za one koji se cijepe. Capakova zamjenica otkrila i mogući scenarij za jesen

Apelirao je na građane da se cijepe jer je to najbolja zaštita.

Oko 54 posto Nijemaca primilo je prvu dozu cjepiva, dok ih je 35 posto u potpunosti cijepljeno.

Zdravstveni dužnosnici rekli su da se širenje koronavirusa može usporiti, a broj hospitaliziranih i umrlih smanjiti, ako se velik udio stanovnika cijepi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene