Ivana Ožegović
Ivana Ožegović Foto: DNEVNIK.hr

Udruga Glas poduzetnika upozorila je u ponedjeljak na nelogičnost mjera za pojedine djelatnosti koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, ovaj put na problem sportsko-rekreativnih plesnih klubova, kojima još nije dozvoljen rad, dok se plesne aktivnosti održavaju u drugim sektorima kojima ples nije primarna djelatnost.


"Iako su se mjere ublažile za teretane, fitness centre i mnoge druge djelatnosti, plesne škole zatvorene su već punih osam mjeseci. Što je još zanimljivije, plesne aktivnosti održavaju se u drugim sektorima kojima ples nije primarna djelatnost", ističe Udruga Glas poduzetnika (UGP) koja upozorava na nelogičnost mjera kojima je sportsko-rekreativnim plesnim klubovima rad još zabranjen te dodaju da je ova djelatnost sada ugrožena.

Vezani članci Porez, Ilustracija (Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL) Glas poduzetnika oštro o uvođenju tzv. poreza na ekstra profit: "Sramotan harač kakvog nema u EU-u" PR Najava konferencije i donatorske gala večere UGP-a

UGP ističe kako je rad mnogim drugim djelatnostima koje su rizičnije za prijenos zaraze dozvoljen, poput trgovačkih centara u kojima se okuplja velik broj ljudi, a ne ne pridržavaju se epidemioloških mjera.

"Sportski i rekreativni plesni centri imaju dovoljno velike dvorane koje se redovito prozračuju, čiste i dezinficiraju. Plesni parovi na tečaju nose maske i najčešće dolaze iz istog kućanstva. Uz to, plesni učitelj ne dodiruje plesače i nemaju fizički kontakt s njima, što nije slučaj u nekim drugim djelatnostima kojima je dozvoljen rad. Također, učitelji imaju masku na licu i pritom održavaju propisanu udaljenost. U rekreativno-sportskim klubovima pojedinci plešu i vježbaju sami te ne ostvaruju nikakav fizički kontakt s plesnim učiteljem, već uče plesati vizualno (ponavljanjem pokreta) i auditivno (slušajući učitelja)", piše u priopćenju udruge te dodaju kako neki plesni parovi zgob toga redovito odlaze na treninge i sportska natjecanja u susjednu Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Italiju gdje se treninzi te plesna natjecanja normalno održavaju.

"Kada smo zahtijevali da nam se prilože dokazi da su teretane mjesta zaraze, nismo ih dobili. Kada smo zahtijevali istraživanja na temelju kojih se donosi odluka o zatvaranju pojedinih sektora, nismo ih dobili. Zašto? Zato što ih nema", rekla je Ivana Ožegović, koordinatorica Odbora za sport udruge Glas poduzetnika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju