Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠTO NAS ČEKA

Nakon najave ublažavanja mjera: "Želimo ponovno postati ugostitelji, a ne više biti epidemiolozi"

Malo tko više može nabrojati sve mjere na snazi. Reporter Nove TV Ivan Čorkalo za Dnevnik je pojasnio - kako ćemo u trgovinu, liječniku, u tramvaj ili na koncert.

U četvrtak u 11 sati Nacionalni stožer objavit će nove mjere koje stupaju na snagu, najavio je reporter Nove TV Ivan Čorkalo u srijedu za Dnevnik.

Za sada je poznato da će doći do značajnijeg popuštanja mjera. COVID potvrde i dalje će biti potrebne u sustavu zdravstva i socijalne skrbi, a što se tiče nošenja maski, one bi se mogle nastaviti nositi u trgovinama, javnom prijevozu, zdravstvenim ustanovama..

"Moglo bi doći do ublažavanja mjera što se tiče okupljanja u otvorenom i zatvorenom prostoru. Kad je riječ o otvorenom, tu se prvenstveno misli na ukidanje ograničenja na sportskim natjecanjima i koncertima", kazao je Čorkalo te najavio kako bi se mogla ukinuti i ograničenja u ugostiteljskim objektima.

Reporter Nove TV za Dnevnik je razgovarao sa Žakline Troskot iz Nezavisne udruge ugostitelja. Ona je kazala kako nakon dvije godine rada pod ograničenjima, ugostitelji priželjkuju ublažavanje mjera.

"Želimo ponovno postati ugostitelji, a ne više biti epidemiolozi koji samo prate mjere i njihovu provedbu", naglasila je Troskot te kazala kako su najveće posljedice pretrpjeli caffe-barovi, koji su prošle godine generirali minus od 50 posto, i catering. Sada se oni, kako je rekla Troskot, moraju vratiti na poslovanje iz 2019. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RASPRAVE U TIJEKU Od Uskrsa popuštanje mjera? Na stolu ukidanje COVID potvrda za većinu mjesta, a veseliti bi se mogli i ugostitelji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ipak se ''održava oprez'' Europa se opušta: Jedna zemlja ukinula maske i samoizolacije, a druga se ''pozdravila'' s COVID potvrdama

Na pitanje ima li dojam da se ljudi manje pridržavaju mjera tipa nošenja maski, Troskot je rekla da je očito kako su građani umorni i da svi skupa priželjkuju povratak u staro normalno.

Zaključila je kako dolazi lijepo vrijeme i da će se svaki građanin poduzeti sve mjere kako bi se zaštitio. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene