Tulum kod HNK-a u Zagrebu - 2
Tulum kod HNK-a u Zagrebu - 2 Foto: Pixsell

Zagrebački stožer produljio je trajanje postojećih mjera. Nužne epidemiološke mjere vrijede od 2. do 31. ožujka.


Stožer civilne zaštite Grada Zagreba produljio je epidemiološke mjere, uz jednu nadogradnju. Naime, od danas se provodi pojačani nadzor neformalnih okupljanja u Zagrebu.

Nastavlja se obvezno korištenje zaštitnih maski i fizičke distance u zatvorenim prostorima, obvezno je pridržavanje već propisanih epidemioloških mjera i preporučuje se povećanje broja vozila javnog gradskog prijevoza.

Također, vlasnici ugostiteljskih objekata i organizatori društvenih okupljanja dužni su kontrolirati provođenje epidemioloških mjera u prostorima ugostiteljskih objekata, odnosno na okupljanjima.

Dopušteni su posjeti korisnicima pružatelja usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi, ali samo u vanjskim prostorima i uz ograničeno vrijeme zadržavanja. Posjeti su dopušteni u zatvorenim prostorima samo kada ih iz objektivnih razloga nije moguće organizirati u vanjskim prostorima, primjerice ako je korisnik nepokretan.

Andrej Plenković Plenković: "Filipović je sjajan kandidat za gradonačenika Zagreba. Pristojan je, ali ima onu sportsku drskost"

Pripreme za ispraćaj Milana Bandića na Mirogoju - 3 Na Mirogoju radnici uređuju posljednje počivalište Milana Bandića

Epidemiološke mjere na snazi su najmanje do 31. ožujka.

Više informacija provjerite ovdje.