Zabranjeno je usluživanje jela, pića i napitaka u samom objektu, a ako se radi o isporuci, naručitelj preuzima kupljeno na vratima, prozoru ili neposredno ispred vrata objekta. Prilikom čekanja u redu za isporuku, posjetitelji moraju nositi maske za lice.
Pročitajte i ovo
Povoljna epidemiološka situacija
Divjak otkrila kako će završiti školska godina i tko se vraća, a tko ostaje doma. HZJZ objavio upute za povratak u škole i vrtiće
za ispite, vježbe, nastavu
Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio upute za rad u srednjim školama
Najvažnija mjera na terasama je osiguranje razmaka među gostima koji nisu iz istog kućanstva. Stolovi i stolci moraju biti razmješteni na način da kada ljudi sjede za stolom, bude minimalno 1.5 metra razmaka od svakog stolca za stolom kao i do bilo kojeg stolca koji pripada drugom stolu. Razmak između stolova treba biti minimalno 3 metra. Ovisno o veličini terase, stolova i stolaca, izračunava se najveći broj korisnika koje mogu istovremeno biti na terasi, obavijest o najvećem dopuštenom broju posjetitelja treba biti vidljivo istaknuta. Za kontrolirano punjenje terasa odgovorni su vlasnici kafića, restorana ili OPG-a.
Ako terase imaju pregrade i zidove od pleksiglasa, plastike ili stakla, iste se trebaju ukloniti ili otvoriti tako da prostor terase bude otvoren. Otvorenom terasom smatra se i terasa koja ima krov i otvoreno više od polovice pripadajućih stijena.
Na ulasku u terasu treba biti dostupno dezinfekcijsko sredstvo s istaknutom obavješću o obvezi dezinficiranja ruku pri dolasku.
Gosti smiju ulaziti u zatvoreni prostor objekta samo radi korištenja toaleta. Tijekom boravka u zatvorenom prostoru svi moraju nositi masku, o čemu također treba biti jasno istaknuta obavijest kao i obavijest o najvećem dopuštenom broju posjetitelja i obvezi držanja razmaka i korištenju maski.
Preporučuje se da izvori buke ne prelaze 50 dBA, a izvedbe muzičara ili DJ-a nisu dopuštene.
Upute za zatvorene sportske objekte
HZJZ je objavio i upute za fitness centre, rekreacijske centre i športsko-rekreacijske centre, uključujući teretane i sve vrste zatvorenih športskih objekata.
Treba osigurati najmanje 20 m2 bruto površine po osobi, vodi se evidencija osoba prisutnih u prostoru, obavezno je mjerenje temperature, redovito prozračivanje prostora, a radi dezinfekcije prostora obavezna je pauza od sat vremena u sredini radnog dana. Također, dezinfekciju je potrebno provoditi i na kraju radnog vremena te između grupnih treninga.
U slučaju provedbe aktivnosti na otvorenome, maksimalan dopušteni broj osoba je 40, pri čemu razmak među njima mora biti najmanje 1 ,5 m. Kada god je moguće, preporučuje se da se intenzivnije aktivnosti provode na otvorenom prostoru.
Zaposlenicima se preporučuje korištenje medicinskih maski ili maski za lice tijekom boravka u zatvorenim prostorima, osim u slučajevima kada to onemogućava obavljanje djelatnosti.
Preporuka Za Treninge i Športsko Rekreativne Aktivnosti u Zatvorenim Športskim Objektima by DNEVNIK.hr on Scribd