Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spas za OPG-ove

Vinkovčani doskočili zatvorenim tržnicama: "Hvala Bogu da se netko ovog sjetio"

Dok zatvoreni dijelovi tržnica ne prorade, mnogi se proizvođači domaćih proizvoda svakako snalaze. I u Vinkovcima i Puli i tome su doskočili zabrani. Evo kako!

Utihnuli su štandovi hrvatskih tržnica. Ali tržnica u Vinkovcima, opet živi. Vinkovčani mogu ribu kupiti radnim danom i subotom. Kao i proizvode slavonskih OPG-ova, koje stariji građani nevični internetskom naručivanju posljednja dva tjedna nisu vidjeli. No sada su na tržnice dopremljene kućice, inače namijenjene vinkovačkim manifestacijama, pa je trgovanje opet pokrenuto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mjere na tržnicama ''Nije bilo većih nepravilnosti'': Božinović otkrio zbog čega su izdavali usmena upozorenja Slika nije dostupna Novi režim Otvaraju se i zagrebačke tržnice, a imaju i novi raspored: Evo koje i kako rade

"Hvala Bogu da se netko sjetio da nam proizvođači to ponude, a i mi kupci da konačno jedemo domaće“, zadovoljna je Mirjana iz Vinkovaca.

Sve se odvija uz uvjete dezinfekcije i razdaljine.

"Ako se ljudi budu pridržavali toga što je dopušteno, onda će biti OK“, misli Ivan Raguž iz OPG-a Ružica Raguž.

Na mjere upozorava i gradonačelnik.

"Mislim da je samo važno reći svima, moliti malo strpljenja da se ne dogodi da imamo na hrpi previše ljudi. Mislim da je dovoljno otvorenog prostora i da će moći obaviti kupnju, uz sve sigurnosne uvjete koje moramo poštivati", kaže Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

No ima i onih koji su poklanjali salatu i kupusnjače.

"Bolje da poklonim nego da bacim, jer ne možeš dugo držati tu robu, a meni je roba smetala da bih zasađivao dalje. Dakle, propada mi rasada, ovo mi stoji, ne znaš gdje je manji gubitak", objasnio je Dejan Sarapa, vlasnik OPG-a.

Budući da samo onaj tko daje na kraju prima...
"Pa dobro, tu prvu salatu prva mušterija koja je došla platila je. Plaćali su i više, samovoljno koliko tko hoće novca i platili su u biti svi", priznaje Dejan.

Onaj tko se bude nastojao bogatiti u ovim vremenima, na kraju vjerojatno neće dobro proći.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene