Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mjere na tržnicama

''Nije bilo većih nepravilnosti'': Božinović otkrio zbog čega su izdavali usmena upozorenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici civilne zaštite, Državnog inspektorata i policije pojačano nadziru poštivanje epidemioloških mjera u trgovinama i tržnicama u kojima nisu utvrđene veće nepravilnosti, izvijestio je u petak ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

''Prema zaprimljenim izvješćima, nisu utvrđene veće nepravilnosti, a izdana su usmena upozorenja, najčešće zbog nepridržavanja fizičkog razmaka između građana'', rekao je načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Šef nacionalnog stožera Božinović: "Uvođenje COVID redara predložili su sami ugostitelji." Komentirao i napad na Markovu trgu Davor Božinović I dalje samo do ponoći Božinović: "Situacija se nije poboljšala, odluka o radnom vremenu noćnih klubova će se produžiti"

Božinović je izvijestio da je u Hrvatsku u četvrtak navečer iz Austrije stiglo pet autobusa s ukupno 82 hrvatska te dva slovenska državljanina koji su napustili autobusni konvoj u Sloveniji.

''Prema svima njima poduzete su mjere od strane granične i sanitarne inspekcije te epidemiologa'', rekao je. Uz to, Božinović je u ime Nacionalnog stožera civilne zaštite zahvalio svim zaštitarima koji osiguravaju zdravstvene, financijske i druge objekte.

''Njihov odgovorni rad uglavnom je terenski i oni rade u svim vremenskim prilikama i neprilikama kao što je ova koja nas je zadesila'', zaključio je.

"Stanje u trgovinama kao i prije epidemije"

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak upozorio je na provođenje mjera koje su propisane. Smatra da, što se tiče trgovina, struka nije za represivne mjere.

"Donosimo mjere koje se tiču zdravlja i života ljudi. Kolege su me izvjestile da je ponašanje više-manje vrlo slično onome otprije epidemije koronavirusa. To je što se tiče ponašanja u trgovinama.

Mi smo protiv bilo kakvih represivnih mjera, smatramo da možemo najviše pomoći mi sa svojim apelima i objašnjavanjima u čemu one mogu pomoći. Ako se to tako nastavi i vidimo da se građani nedovoljno pridržavaju naših mjera, vidimo da će trebati poduzeti i neke represivne mjere", istaknuo je Capak. (Hina,L.R.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene