Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnici civilne zaštite, Državnog inspektorata i policije pojačano nadziru poštivanje epidemioloških mjera u trgovinama i tržnicama u kojima nisu utvrđene veće nepravilnosti, izvijestio je u petak ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.


''Prema zaprimljenim izvješćima, nisu utvrđene veće nepravilnosti, a izdana su usmena upozorenja, najčešće zbog nepridržavanja fizičkog razmaka između građana'', rekao je načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Vezani članci Ilustracija Stigle nove brojke: Pogledajte koliko je zaraženih u vašoj županiji Slika nije dostupna Božinović najavio moguće otvaranje tržnica, otkrio i broj propusnica: "Dobivamo zahtjeve i od onih u samoizolaciji"

Božinović je izvijestio da je u Hrvatsku u četvrtak navečer iz Austrije stiglo pet autobusa s ukupno 82 hrvatska te dva slovenska državljanina koji su napustili autobusni konvoj u Sloveniji.

''Prema svima njima poduzete su mjere od strane granične i sanitarne inspekcije te epidemiologa'', rekao je. Uz to, Božinović je u ime Nacionalnog stožera civilne zaštite zahvalio svim zaštitarima koji osiguravaju zdravstvene, financijske i druge objekte.

''Njihov odgovorni rad uglavnom je terenski i oni rade u svim vremenskim prilikama i neprilikama kao što je ova koja nas je zadesila'', zaključio je.

"Stanje u trgovinama kao i prije epidemije"

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak upozorio je na provođenje mjera koje su propisane. Smatra da, što se tiče trgovina, struka nije za represivne mjere.

"Donosimo mjere koje se tiču zdravlja i života ljudi. Kolege su me izvjestile da je ponašanje više-manje vrlo slično onome otprije epidemije koronavirusa. To je što se tiče ponašanja u trgovinama.

Mi smo protiv bilo kakvih represivnih mjera, smatramo da možemo najviše pomoći mi sa svojim apelima i objašnjavanjima u čemu one mogu pomoći. Ako se to tako nastavi i vidimo da se građani nedovoljno pridržavaju naših mjera, vidimo da će trebati poduzeti i neke represivne mjere", istaknuo je Capak. (Hina,L.R.)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju