Za kupovinu na Dolcu čeka se u kilometarskoj koloni
Za kupovinu na Dolcu čeka se u kilometarskoj koloni Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Pripadnici civilne zaštite, Državnog inspektorata i policije pojačano nadziru poštivanje epidemioloških mjera u trgovinama i tržnicama u kojima nisu utvrđene veće nepravilnosti, izvijestio je u petak ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.


''Prema zaprimljenim izvješćima, nisu utvrđene veće nepravilnosti, a izdana su usmena upozorenja, najčešće zbog nepridržavanja fizičkog razmaka između građana'', rekao je načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Vezani članci Konferencija za medije Nacionalnog stožera Cijeli se stožer nudi da se cijepe pred kamerama: Hoće li se srednje škole ipak prebaciti na online nastavu? COVID-19 Zaražena većina korisnika i svi djelatnici: Zatražen izvanredni nadzor u domu za starije

Božinović je izvijestio da je u Hrvatsku u četvrtak navečer iz Austrije stiglo pet autobusa s ukupno 82 hrvatska te dva slovenska državljanina koji su napustili autobusni konvoj u Sloveniji.

''Prema svima njima poduzete su mjere od strane granične i sanitarne inspekcije te epidemiologa'', rekao je. Uz to, Božinović je u ime Nacionalnog stožera civilne zaštite zahvalio svim zaštitarima koji osiguravaju zdravstvene, financijske i druge objekte.

''Njihov odgovorni rad uglavnom je terenski i oni rade u svim vremenskim prilikama i neprilikama kao što je ova koja nas je zadesila'', zaključio je.

"Stanje u trgovinama kao i prije epidemije"

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak upozorio je na provođenje mjera koje su propisane. Smatra da, što se tiče trgovina, struka nije za represivne mjere.

"Donosimo mjere koje se tiču zdravlja i života ljudi. Kolege su me izvjestile da je ponašanje više-manje vrlo slično onome otprije epidemije koronavirusa. To je što se tiče ponašanja u trgovinama.

Mi smo protiv bilo kakvih represivnih mjera, smatramo da možemo najviše pomoći mi sa svojim apelima i objašnjavanjima u čemu one mogu pomoći. Ako se to tako nastavi i vidimo da se građani nedovoljno pridržavaju naših mjera, vidimo da će trebati poduzeti i neke represivne mjere", istaknuo je Capak. (Hina,L.R.)