Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike brojke

U srpskim bolnicama na liječenju gotovo 9500 oboljelih od korone, na respiratorima 333 pacijenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trend zaraza koronavirusom u Srbiji pokazuje ovog tjedna blagi pad, ali je na bolničkom liječenju i dalje više od 9000 oboljelih, a već nekoliko dana na respiratorima je više od 300 pacijenata, pokazuju novi epidemiološki podaci srbijanskih zdravstvenih vlasti.

Od utorka do srijede od posljedica infekcije COVID-19 umrlo je 49 oboljelih, a koronavirus je među 18.484 testiranih uzoraka potvrđen u još 5353 slučaja, objavilo je u srijedu Ministarstvo zdravlja.

Na COVID odjelima bolnica diljem Srbije trenutno su 9443 pacijenata, od kojih 333 na respiratorima. Od početka epidemije 6. ožujka testirano je ukupno 2.083.929 uzoraka, registrirana je 282.601 zaraza, a službeno su prijavljena 2482 smrtna ishoda.

Krizni stožer najavio je za petak ujutro novu sjednicu na kojoj će razmotriti efekte dosadašnjih epidemioloških mjera, ali se, na temelju posljednjih izjava članova stožera, može zaključiti da će sadašnje zabrane okupljanja više od pet osoba, te ograničenja radnog vremena do 17 sati tijekom tjedna, ostati na snazi.

Zabrana rada vikendom važi od 17 sati u petak do ponedjeljka u pet ujutro, uz iznimku trgovina prehrambenom robom, ljekarni i benzinskih postaja, ali samo za točenje goriva.

Odlukom srbijanske vlade, od 20. prosinca za ulaz na teritorij Srbije strancima će biti neophodan negativan PCR test ne stariji od 48 sati, dok državljani Srbije mogu ući i bez negativnog testa, ali uz obaveznu desetodnevnu karantenu koja može biti i kraća ukoliko u međuvremenu zdravstvenim vlastima pokažu na uvid negativan PCR test.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stotine umrlih U strahu od trećeg vala pandemije stiglo upozorenje: ''Nosite maske na božićnom ručku''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RIGOROZNE MJERE Tko je slavio, slavio je! Većina zemalja uvela strože mjere uoči blagdana, ovako će izgledati Božić i Nova godina diljem Europe

Na društvenim mrežama i u dijelu javnosti u tijeku su prijepori poslije najave da će PCR test od 1. siječnja za građane Srbije koštati 9000 dinara, oko 76 eura, dok će ga stranci plaćati duplo više - 152 eura.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene