Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVI SU U KARANTENI

U Splitu potvrđena prva četiri slučaja zaraze omikronom. Beroš je informaciju prvo objavio medijima, a tek onda splitskom Zavodu za javno zdravstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva četiri pacijenta oboljela od omikron soja koronavirusa zabilježena su u Splitu. Tu informaciju ministar Vili Beroš objavio je u srijedu na konferenciji za novinare u Zagrebu. Splitski Nastavni zavod za javno zdravstvo o rezultatima je obaviješten tek naknadno.

I u Splitu su zabilježena prva četiri oboljela od omikron soja koronavirusa, objavljeno je u srijedu ujutro. Tu informaciju na konferenciji za novinare priopćio je ministar zdravstva Vili Beroš, u trenutku dok Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u Splitu još nisu bili priopćeni rezultati sekvencioniranja.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Željka Karin u srijedu oko 15:30 za DNEVNIK.hr potvrdila je da su i službeno dobili rezultate sekvencioniranja uzoraka koje su ranije pod sumnjom u zarazu omikronom uputili u Zagreb.

"Radi se o četiri osobe - članovima dvije različite obitelji. Jedna se ovih dana vratila iz Južnoafričke Republike, a drugi su njihovi kontakti. Svi su odmah upućeni u karantenu", kazala nam je dr. Karin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nekoliko bitnih razlika Koji su simptomi zaraze omikronom? Po jednome se ovaj soj jako razlikuje od delte

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBJAvio HZJZ Testirali kontakte ranije potvrđenih: U Hrvatskoj i treći slučaj omikrona

Naime, interni protok informacija unutar zdravstvenih institucija u vrijeme pandemije vrlo je bitan, u prvom redu zbog pravovremenih intervencija i suzbijanja daljnjeg širenja virusa.

U ovom slučaju promptna je bila reakcija zaposlenih u splitskom NZJZ, koji su sve kontakte odmah izolirali i testirali. 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene