Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nigdje maske, razmaka...

Muškarac ugostio čak 30 ljudi, od kojih je jedan pokušao pijan pobjeći policiji, a slavilo se i u studentskom domu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu je u petak u jednom prostoru uhvaćen vlasnik tog prostora s još 30 gostiju, a u sobi u Studentskom domu policija je zatekla čak 28 ljudi, među kojima većina nije imala masku. Sve se to događalo dok su na snazi mjere Stožera kojima se zabranjuje okupljanje više od 10 osoba na jednom mjestu.

Splitska je policija u petak imala pune ruke posla s kršiteljima mjera.

U jednom zatvorenom prostoru u Boktuljinom putu u Splitu oko 18 sati su zatekli 53-godišnjeg vlasnika i još 30 osoba. Svi su oni kršili mjeru Stožera koji je ograničio privatna okupljanja na najviše 10 osoba. Nitko od gostiju, kao niti vlasnik, nije nosio niti zaštitnu masku.

Vlasniku je izdan izdan prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti jer što je organizirao, odnosno dopustio održavanje privatnog okupljanja, kažu iz policije. Svi gosti iz tog kafića sankcionirani su zbog nekorištenja maski. Policijski su službenici izdali četiri obvezna prekršajna naloga, a 27 ljudi su samo upozorili zbog istog prekršaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kršenje mjera izolacije Gdje im je pamet? Pozitivan došao na očevid prometne nesreće kod Zagreba, Rabljanka s koronom otišla u dućan

Osim toga, jedan se muškarac oglušio na upozorenja policije da ne vozi automobil zbog alkoholiziranosti, pa je kasnije i on zaustavljen i kažnjen nakon što mu je koncentracija alkohola od 1.65 promila u krvi. Jedna su osobu policajci zatekli i bez osobne iskaznice, pa joj je izdan prekršajni nalog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna adio pameti Daj svima isto, uzmi i sebi koronu: Unatoč zabrani društvo cugalo u kafiću, s njima nazdravljala i pozitivna djevojka

Iza ponoći je policija po dojavi postupila i u studenskom domu u Spinutskoj ulici u Splitu. Tamo su u jednoj sobi zatekli 28 osoba, od kojih njih 23 nije nosilo zaštitnu masku. Sve osobe su upozorene, a korisnica sobe je sankcionirana zbog organiziranja, odnosno održavanja privatnog okupljanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene