Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službeni podaci

U Sloveniji potvrđena 23 nova slučaja korone, Kacin smatra da nema razloga za optimizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji je u zadnja 24 sata na koronavirus testirano 1325 ljudi, te potvrđena zaraza kod njih 23, objavila je u utorak slovenska vlada svoje službene podatke.

Glasnogovornik vlade za koronakrizu Jelko Kacin izjavio je jutros za medije neslužbeno da je do ponedjeljka kasno navečer potvrđeno 19 novih zaraza, ali da će ukupni broj u zadnja 24 sata biti vjerojatno nešto veći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imaju dosta uvezenih slučajeva Kod susjeda naglo skočio broj novozaraženih, a prije nepunih mjesec dana proglasili su kraj epidemije Slika nije dostupna Neke mjere još na snazi Susjedi proglasili kraj epidemije: "Za nama je teška godina i pol, ali još nismo prošli kroz cilj"

Najviše novih zaraza u zadnja 24 sata potvrđeno je u općini Cerknica (5) i u Mariboru (4), po dva slučaja otkrivena su u Slovenskoj Bistrici, Postojni, te Ilirskoj Bistrici, a u ostalim općinama s novim zarazama po jedan.

S 23 nova slučaja zaraze ukupan broj infekcija od početka epidemije porastao je na 1739, a broj aktivnih slučajeva povećao se za 10 novih - na 205.

Hospitalizirano je trenutno 12 osoba, od kojih nijedna ne treba intenzivno liječenje, objavilo je ministarstvo zdravstva.

U zadnja 24 sata nije bilo novih smrtnih slučajeva među zaraženima, pa broj umrlih ostaje na prijašnjih 111.

O stanju zaraze koronavirusom u Sloveniji i mjerama vlade koja je o tome raspravljala na sinoćnjoj sjednici govorit će šire epidemiolozi iz slovenskog Instituta za javno zdravlje (NIJZ) i predstavnici vlade na konferenciji za medije tijekom dana.

Komentirao stanje u Hrvatskoj

Odgovarajući na pitanja gledatelja, Kacin je komentirao i stanje u Hrvatskoj, s obzirom na veći broj turista iz Slovenije koji sada tamo borave na odmoru.

U vezi s mogućnošću da se Hrvatska zbog povećanja broja zaraženih nađe na slovenskoj "crvenoj" listi, kao epidemiološki nesigurna država za dolazak iz koje bi bila potrebna obvezujuća karantena, Kacin je kazao da se to neće dogoditi preko noći i da bi o tome slovenski turisti bili unaprijed pravodobno obaviješteni.

Kacin smatra da porast novih zaraza u Hrvatskoj ne daje razloga za optimizam. "Naši su epidemiolozi s hrvatskim kolegama u svakodnevnom kontaktu. Oni teško kontroliraju situaciju. Svaki dan se pojavljuju nova žarišta", kazao je Kacin i dodao kako se očekuje da će u Hrvatskoj zaraza i dalje rasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene