Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Tri žarišta u Đakovu

Zaraza u vrtiću, otac djeteta zabrinut: "Sve ono što je bilo tisućama kilometara daleko sad je došlo ovdje, na 23 metra od nas"

Zaraza u vrtiću u Đakovu - 2
Zaraza u vrtiću u Đakovu - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zaraza u vrtiću u Đakovu - 2 Zaraza u vrtiću u Đakovu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zaraza u vrtiću u Đakovu - 1 Zaraza u vrtiću u Đakovu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zaraza u vrtiću u Đakovu - 3 Zaraza u vrtiću u Đakovu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Karlo Kožul Karlo Kožul Foto: DNEVNIK.hr +3 Robert Francem Galerija 1/8 >>
Najteža situacija s virusom je u Đakovu. Od jučer je 38 novozaraženih. Cijeli dan provode se testiranja ne samo u samostanu već i u dječjem vrtiću koji vode časne sestre.

Zbog koronavirusa je uz časne sestre u bolnici završio i nadbiskup u miru, monsinjor Marin Srakić nakon što je test pokazao da je pozitivan na COVID-19. A broj zaraženih u Đakovu i dalje raste. Pozitivna je i ravnateljica đakovačkog dječjeg vrtića Sunčev sjaj, a od jutra traju testiranja djece.

Pročitajte i ovo Đakovčani pjevali časnim sestrama I časne zapjevale Đakovčani pjevali časnim sestrama pred samostanom, one presretne: "Hvala vam neizmjerno" Korona u Đakovu: Nema izolacije - 4 Đakovo najveće žarište Majka djeteta iz đakovačkog vrtića u kojem je devetero mališana zaraženo: ''Nismo klonuli duhom. Ne krivim časne sestre za ovo što se dogodilo''

Sve je to zabrinulo i roditelje, pa smo tako razgovarali s ocem jednog vrtićkog djeteta u Đakovu koji je želio ostati anoniman.

"Trenutačno je u vrtiću situacija takva da su epidemiolozi na terenu i djeci uzimaju bris nosa. Nadamo se da će testiranja pokazati da to ipak nije prešlo i na djecu. Sve ono što smo čitali i što je bilo daleko od nas tisućama kilometara sada je došlo ovdje na 23 metra od nas. Moramo se svi paziti, moramo paziti na sebe i našu djecu, jedni na druge i ostati odgovorni", zaključio je.

Osim ravnateljice, oboljela je i časna koja je vodila sate sviranja. Tek u popodnevnim satima završeno je uzimanje brisova. Voditelj epidemiološke službe u županiji Karlo Kožul potvrdio je da je uzeto četrdesetak brisova, a očekuje ih se još tridesetak, no dodaje da je to velik broj. "Mislim da neće biti nekih većih problema jer su djeca obično ta kod koje virus ne radi veći problem, ali eto, da izbjegnemo bilo kakvu slučajnost“, zaključio je Kožul.

A tri su žarišta zaraze u Đakovu. Samostan, bogoslovija i nadbiskupija. Ukupno je 38 novooboljelih. Po jedan u nadbiskupiji i bogosloviji i čak 36 časnih sestara u samostanu. Goran Ivanović iz županijskog stožera potvrdio je da je monsinjor Srakić pozitivan i hospitaliziran, a nadbiskup Hranić i bikup Ćurić su u samoizolaciji.

Đakovčani navikli na oprez, sada su još oprezniji. Stavljaju maske i izbjegavaju nepotrebno izlaženje vani. U županiji je četrnaest hospitaliziranih, od čega jedanaest samo u Đakovu. Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić uvjerava kako imaju iskustva i opreme od prošloga vala te dodaje da su spremni.

Robert Francem iz đakovačkog stožera poručio je da se ne paničari i da se slušaju mjere epidemiologa. Kažu, u županiji je od jučer oboren rekord po broju obrađenih i testiranih. Sudeći prema današnjim aktivnostima, taj će broj biti nadmašen.

Unatoč rastu broja zaraženih, u stožeru kažu da nema potrebe za otkazivanjem krizmi i pričesti na području Osječko-baranjske županije najavljenih za nedjelju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene