Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekaju se rezultati za 190 sestara

Gradonačelnik Đakova: "Nema potrebe za stigmatiziranjem časnih sestara, moramo se pomoliti za njih"

Čak deset časnih sestara iz Đakova pozitivno je na virus, a najnovije informacije o novom žarištu korone u Hrvatskoj u Dnevniku Nove TV otkrio je gradonačelnik Marin Mandarić.

Upitan razmišlja li se o uvođenju karantene u Đakovu, gradonačelnik je rekao kako to ovisi o rezultatima testova koji se očekuju sutra.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Slavonija novo žarište! 12 novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji, proboj virusa u samostan u Đakovu: ''Sestre su zabrinute, malo nam je ovo šok u gradu''

"Naš stožer je u punoj pripravnosti, mjere će ovisiti o rezultatima testova", rekao je Mandarić.

Rekao je i kako su roditelji djece iz vrtića kojeg su vodile časne obavješteni da ih ne dovode te da se još ne zna jesu li časne koje su tamo radile među zaraženima.  

"Kako se bude kretao broj zaraženih, ići se u eventualne mjere prema školama. Ovo je potencijalno rizična situacija, ali vidjet ćemo kroz dan dva je li se situacija pogoršala. Nema potrebe stigmatizirati časne sestre ili samostan. Ovo se, obzirom da su granice otvorene, moglo dogoditi bilo kome. Moramo im dati podršku te se pomoliti za njih", rekao je Mandarić.

Na pitanje ima li grad rješenje za 80-ak djece koliko ih ide u taj vrtić, Mandarić je odgovorio kako su kapaciteti djećkeg vrtića Đakovo popunjeni.

"Vjerojatno će biti situacija kao i krajem ožujka kad roditelji nisu vodili djecu u vrtić", kazao je te dodao kakoće vjerojatno biti propisane mjere za krizme i pričesti ako bude veći broj zaraženih. 

U popodnevnim satima, samostan sv. Križa u Đakovu, posjetili su čelni ljudi stožera kao i nadbiskup đakovačko- osječki Đuro Hranić.

"Napravili smo da su neki u potpunoj karanteni, neki u samozolaciji, i mislim da je sve poduzeto i da se ne bi trebalo dalje širiti", kazao je Hranić 

Đakovački epidemiolog Tomislav Dijanić potvrdio je da će testirati svih 190 časnih sestara, a rezultati bi trebali biti poznati sutra.

Podsjetimo, deset časnih sestara zaraženo je koronavirusom u Đakovu. COVID-19 pojavio se u samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa. U nedjelju su razvile simptome, a čak 180 sestara u samostanu je u samoizolaciji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene